Implanty zębów (polecane kliniki, porady etc.)
Moderator: verysweetcherry
Implanty zębów (polecane kliniki, porady etc.)
hej, macie jakieś sprawdzone kliniki które wstawiają implanty zebów? Muszę wstawić 4 implanty, cena jak dla mnie zaporowa, ale jak już wydawać to chciałabym by było to zrobione dobrze? Jakieś porady? ktoś zrobił i poleca? albo nie poleca?
Ja niestety musiałam jeden wstawić - ale z perspektywy czasu uważam, że to dobra decyzja (mogłam jeszcze myśleć o jakimś mostku, albo zostawić pusto, bo to mocno z tyłu ząb, ale dentysta odradzał i w sumie się cieszę, że jednak wstawiłam implant). Nie wiem skąd jesteś - ja robiłam w Katowicach u dr Ciapińskiego - na jednej wizycie usunął mi ten ząb i wkręcił implant - jedyne co mnie bolało, to podanie znieczulenia. Potem proponowano mi L4, ale ja akurat wzięłam sobie wcześniej wolne, nie miałam żadnych dolegliwości, zagoiło się wszystko super. Potem po chyba 4 miesiącach dorabiali mi koronę na ten implant (tu już inna osoba, bo pan dr przeszedł do innej kliniki) - i na początku jak mi ją przykręcili, to czułam, że to takie 'cało obce', ale dość szybko minęło to uczucie i teraz już normalnie z nim funkcjonuję (niedługo 5 lat). Poczytaj opinie o implantologach w Twoim mieście, na pewno kogoś dobrego wybierzesz.
A i przydaje mi się teraz irygator, żeby wypłukać ewentualne drobne cząsteczki jedzenia.
A i przydaje mi się teraz irygator, żeby wypłukać ewentualne drobne cząsteczki jedzenia.