Hej dziewczyny, piszę z pytankiem odnośnie noszenia aparatu ortodontycznego. Czy któraś z Was miała zakładane mikroimplanty, aby wspomóc leczenie? Jak wspominacie to? W poniedziałek miałam zakładane dwa w kości policzkową, mam szwy
Jak było u Was z bólem i opuchlizna? Boje się bardzo, że mi się nie przyjmą te mikroimplanty
Aparat ortodontyczny 🦷
Moderator: verysweetcherry
Ja mam aparat i 6 mikroimplantów: od góry 2 na zewnątrz, 2 wewnątrz i 2 na dole od zewnątrz. Miałam zakładane najpierw na górze, miesiąc czy dwa później na dole. Nie miałam szwów, opuchlizna na górze prawie żadna, ale przez kilka dni mi przeszkadzały i denerwowały mnie. Na dole za to spuchłam dość mocno, bo mikroimplanty tam mam większe. No i te mi przez jakiś tydzień dość mocno dokuczały, aż płakałam, że glupia jestem i na co mi ten aparat był w ogole xD Ale smarowałam elugelem, opuchlizna zeszła i było już okej. Teraz minął już prawie rok odkąd je noszę i faktycznie odkąd je mam to zęby mocno 'ruszyły', wierzę, ze przez to moje leczenie bedzie krótsze. No i teraz ostatecznie nie żałuję, że je mam, bo alternatywą było wyrywanie zębów