Start
Mój profil

Obwisły biust po odchudzaniu się

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
wigga
ŚpioszkiKenzo

Obwisły biust po odchudzaniu się

Post autor: wigga »

Mam problem z biustem. Ostatnio sporo schudłam i niestety waga spadła również z.... biustu. Co niekoniecznie mi się podoba ;)
Piersi są obwisłe. Jakby tak straciły objętość w środku.
Co pomoże?
Tabletki?
Kremy?
A moze sa jakieś ćwiczenia?
SparklingHappiness
Bagietka z szarlott

Post autor: SparklingHappiness »

wigga pisze: śr lut 25, 2026 1:00 pm Mam problem z biustem. Ostatnio sporo schudłam i niestety waga spadła również z.... biustu. Co niekoniecznie mi się podoba ;)
Piersi są obwisłe. Jakby tak straciły objętość w środku.
Co pomoże?
Tabletki?
Kremy?
A moze sa jakieś ćwiczenia?
Regularne ćwiczenia na pewno pomogą podnieść biust. Najlepsze z kategorii ćwiczeń domowych są pompki (również te damskie) oraz ćwiczenia siłowe (tzw ćwiczenia na klatę😉 np rozpiętki, wyciskanie sztangi na ławeczce), które pomogą wzmocnić i zbudować mięsień piersiowy większy odpowiedzialny w głównej mierze za dźwiganie biustu. Z hantlami, sztangą i oczywiście z progresywnym obciążeniem, aby mięśnie rosły. Jest sporo filmów na YouTube z ćwiczeniami i poprawną techniką ich wykonywania. Nie daj się zwieść widząc na miniaturkach samych facetów- dla kobiet te ćwiczenia również są okej 😉
misamta
RóżowePolo

Post autor: misamta »

Najważniejsze jest chyba dobranie odpowiedniego stanika. Zapisz się do braffiterki, która dobierze Ci odpowidni rozmiar stanika ( sama się wybrałam ostatnio i okazało się,zę całe życie nosiłam nieodpowiedni rozmiar.....). Pomagają równiez zimne natryski. Ponoć :P Ja sie nie mogłam do tgo zmusić, raz próbowałam i powiedziałam sobie,ze już więcej tego nie zrobię. Nie było to przyjemne. Ćwiczeń w sieci jest sporo ale one mają na celu podniesienie biustu a nie ujędrnienie.jeśli chcesz ujędrnić to kup sobie jakiś porzadnhy krem
wigga
ŚpioszkiKenzo

Post autor: wigga »

No własnie mam eveline i nie działa :P Próbowałam Tołpy i dochodzę do wniosku, że takie kremy jedynie nawilżają skórę