Start
Mój profil

Chęć zmiany pracy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
encepence99
Ciastko

Chat Chęć zmiany pracy

Post autor: encepence99 »

Hej dziewczyny.

Mam 24 lat i od 4 lat pracuje w obsłudze klienta. Jestem opiekunem biznesowym dużych klientów. Mieszkam w dużym mieście i skończyłam w nim 3 letnie studia.

Aktualnie zarabiam ok. 5k netto, ale uważam, że za ilość obowiązków i dużą odpowiedzialność jest to mało.

Zagwozdka jest taka, że od zawsze ciągnęło mnie za granicę. Nie umiem rewelacyjnie angielskiego ale wszystko jest do nauczenia. Czuję się wypalona w pracy, a tym bardziej kiedy nie widzę perspektyw rozwoju w tym kierunku.

Chciałabym mieszkać w Skandynawii, ale mój partner chce zostać w Polsce. Chce podróżować i doświadczać świata i nie wyobrażam sobie nie być z nim u boku, ale nie wiem co zrobić..

Ciągnie mnie do takiej pracy gdzie mogłabym być z ludźmi, w jakiś sposób im pomagać i wspierać ale nie być na każde pierdniecie klienta jak teraz. I nie pracować w tak dużym stresie jak obecnie.

Jak wam udało się znaleźć kierunek w życiu, w którym chcecie iść? Czuje, że stać mnie na więcej niż obecnie ale nie wiem jaką drogę wybrać.
astronautka123
SushiRoll

Post autor: astronautka123 »

Praca, w której pomagasz ludziom albo "robisz to co lubisz" to utopia. Jakiś promil ludzi taką wykonuje. Reszta dzieli się na ludzi, którzy lubią pracuje mniej lub jeszcze mniej i codziennie umierają po trochu a druga ma jakiś cenny mechanizm obronny w mózgu j jakoś się odnalazła w tym korposwiecie, awansach, "rozwoju". Moja rada: porzuć marzenia, znajdz pracę taka, która będzie cię stresowac trochę mniej.
Pindakociamber88888
GreckieWakacje

Post autor: Pindakociamber88888 »

Nawet nie wiesz jak stresująca jest pomoc ludziom …
Majaszczepankowska
Siatkarka

Post autor: Majaszczepankowska »

Nie ma nic gorszego od poczucia, ze nie spelniasz swoich marzen. Zrob sobie dobry plan na upskill w polsce, research jakich skillow potrzebujesz zeby osiagnac 100% wzrost zarobkow. Potem powiedz chlopakowi, ze chcesz dalej podazac za marzeniami i jak zaczniesz “kwitnac” nie bedzie kwestionowac Twoich wyborow. Z marzeniami sie nie dyskutuje:)
Lena26
Channelka

Post autor: Lena26 »

Opiekun klienta biznesowego 5000 netto? To jakis żart bo ponad 4000 netto zarabia moja koleżanka jako sprzedawca w markecie i musi umiec kase tylko obsługiwać. Powinnaś pogadać i podwyżce.