Ja mam wrażenie, to oczywiście tylko moja teoria na podstawie tego co gdzieś tam jest dostępne publicznie, że ona może te kilka lat wcześniej była zakochana, nawet jacyś znajomi się wypowiadali że mu się narzucała, a on bananowy chłopak wykorzystywał to w jakiś sposób dając jej namiastkę uczucia, a dziewczyna młoda, naiwna w to szła, potem gdy zmądrzała, zmieniła towarzystwo to on już nie miał nad nią takiej władzy. Po powrocie do Mławy może miała chłopaka i on się dowiedział, dlatego to spotkanie bo chciał to skonfrontować lub po prostu odrzuciła jego uczucia, wyznania albo zwyczajnie mu powiedziała co o nim myśli, że to koniec i ona już nie wróci, w wyniku tego on mógł czuć się skrzywdzony, odrzucony a jeżeli np. ma osobowość narcystyczną co jest wielce prawdopodobne i jest nauczony że mu się nie odmawia to się wściekł, sam nie chce drugiemu nie da i albo on albo nikt. Utrata władzy nad nią mogła w nim wywołać taką furię bo nie wiem co innego mogłoby w nim striggerować taką reakcję.
Morderstwo Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Re: Morderstwo Mai Kowalskiej
-
szaredresy
- ZdalnaFanka
Sam raczej tego worka z ciałem nie przetransportował
I przerażające jest to, że po tym wszystkim pojechał na wycieczkę i udawał, że nic się nie stało
I przerażające jest to, że po tym wszystkim pojechał na wycieczkę i udawał, że nic się nie stało
Krążą plotki, że na tym nagraniu jasno widać, że Maja próbuje się odczołgać, a on z całej siły szpadlem uderza jest prosto w zęby. Ta biedna dziewczyna musiała tak bardzo cierpiećwikkywikky pisze: ↑ndz gru 28, 2025 10:19 pm Ok, czyli jednak te najgorsze obrażenia były całe szczęście jak już raczej ich nie czuła
-
honiusiabubusia
- Koczkodan
Ojciec w trakcie zeznań mówi o tym, że Maja była dość wysoka i szczupła, a gdy identyfikował ciało było (jak mniemam po geście dłońmi) szerokie. Rozumiecie do jakiego stopnia musiał ją okładać, że ciało zrobiło się płaskie -> szersze w oczach ojca? To co jest na stronie opisane to i tak namiastka całości, nie mogą opisać szczegółów, gdzieś mi mignął komentarz, że zanim nastąpił zakaz wypowiadania się przez media, któryś dziennikarz wyjawił, że jest nagranie na którym Bartek przeciąga ciało na podwórko.
Nie ma opcji by nie zostało żadnych śladów po tym. Więc albo sam dobrze zatarł ślady albo ktoś mu niesamowicie pomógł.
Nie ma opcji by nie zostało żadnych śladów po tym. Więc albo sam dobrze zatarł ślady albo ktoś mu niesamowicie pomógł.
-
Kunegunda3
- MiamiBicz
Przecież tego nie da się wyjaśnić nawet szczególnym okrucieństwem, to był jakiś chory szał, czysta nienawiść, iście nieludzkie odruchy. Opis z greckiej strony zapewne i tak jest złagodzony do granic możliwości i szczegóły są o wiele bardziej drastyczne. Co w ogóle kierowało tą brutalnością? Czym ta dziewczyna zawiniła? Emocje, zabójstwo w afekcie - przykre i częste przyczyny zabójstw, ale tu to było jakieś psychopatyczne znęcanie się nad Mają, a potem jej ciałem, samo zabójstwo było dla sprawcy niewystarczające. Przerażające. Biedna dziewczyna. Mam nadzieję, że niższa kara niż dożywocie nie wejdzie w rachubę, bo żadne podżeganie przez matkę nie jest wytłumaczeniem dla takiego okrucieństwa.
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Stary screen ze spotted, coś okropnego, pasuje do opisu z sądu greckiego, tylko bardziej szczegółowo, jak można to wypierać, matka musiała to widzieć na kamerach wcześniej, jak można szczuć na tą rodzinę wiedząc co zrobił syn, to nieludzkie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Katariiina
- Mokra Włoszka
Niestety przez to że jest młodocianym sprawcą, więcej niż 30 lat nie dostanie.Kunegunda3 pisze: ↑pn gru 29, 2025 1:32 am Przecież tego nie da się wyjaśnić nawet szczególnym okrucieństwem, to był jakiś chory szał, czysta nienawiść, iście nieludzkie odruchy. Opis z greckiej strony zapewne i tak jest złagodzony do granic możliwości i szczegóły są o wiele bardziej drastyczne. Co w ogóle kierowało tą brutalnością? Czym ta dziewczyna zawiniła? Emocje, zabójstwo w afekcie - przykre i częste przyczyny zabójstw, ale tu to było jakieś psychopatyczne znęcanie się nad Mają, a potem jej ciałem, samo zabójstwo było dla sprawcy niewystarczające. Przerażające. Biedna dziewczyna. Mam nadzieję, że niższa kara niż dożywocie nie wejdzie w rachubę, bo żadne podżeganie przez matkę nie jest wytłumaczeniem dla takiego okrucieństwa.
-
vilmiguens
- RoyalBaby
Najsmutniejsze jest, że pod tiktokami o pamięci o Mai ludzie piszą, że sobie zasłużyła, że hejtowala, że miała kuratora i nie szkoda jej w związku z tym. Przecież osoby prowadzące ten hejt page na Instagramie o Bartoszu przyznaly się, że to nie była Maja. A ludzie dalej swoje, że ma za swoje, że to on jest ofiarą itp. Tak bardzo żal mi Mai i jej rodziny. Co to biedne dziecko musiało przejść 
marley71 pisze: ↑ndz gru 28, 2025 10:53 pm Cały czas mam dziwne wrażenie, że nie wszystko to, co wyżej napisano, jest dziełem Bartusia.
Moim zdaniem mamusia dołożyła swoje.
Zaznaczam, że to tylko moje spekulacje - po prostu wierzyć mi się nie chce, że taki przeciętny zwyklak byłby zdolny do takiego okrucieństwa![]()
Też mi się wydaje, że miała w tym swój udział, ale dziwne, że przez tyle miesięcy nie zatrzymali do sprawy nikogo oprócz Bartka. Przecież wiadomo, że to nie on podłożył telefon na tory, więc ktoś musiał mu pomagać.
Pewnie max 25 a za dobre sprawowanie wyjdzie po 20 albo i wczesniej- niestetyKatariiina pisze: ↑pn gru 29, 2025 2:04 am Niestety przez to że jest młodocianym sprawcą, więcej niż 30 lat nie dostanie.
Mordercy z Rakowisk dostali po 25lat a zabili ze szczególnym okrucieństwem dwie osoby, także nie ma co liczyć ze on dostanie wiecej
-
Kitku90690
- PsychoFanka
Uwazam ze w przypadku mlodocianych takie 30 lat to wieksza kara niz dozywocie bo patrzcie on wyjdzie z wiezienia jak bedzie juz blisko 50 lat karany bez pracy bez skladek na emeryture bez zony bez dzieci bez domu golodupiec totalny a tak to by siedzial w wiezieniu do smierci za nasze pieniadze i nigdy nie poznal co to zycie najlepsze lata gdzie zycie nabiera rozpedu przegnije za kratami
- MichalScott
- MoetGlass
nie do konca jest tak, jak piszesz. Zdecydowana wiekszosc polskich wieźniów pracuje, zatem:Kitku90690 pisze: ↑pn gru 29, 2025 11:33 am Uwazam ze w przypadku mlodocianych takie 30 lat to wieksza kara niz dozywocie bo patrzcie on wyjdzie z wiezienia jak bedzie juz blisko 50 lat karany bez pracy bez skladek na emeryture bez zony bez dzieci bez domu golodupiec totalny a tak to by siedzial w wiezieniu do smierci za nasze pieniadze i nigdy nie poznal co to zycie najlepsze lata gdzie zycie nabiera rozpedu przegnije za kratami
a) dostanie emeryturę jeśli wypracuje potrzebne lata
b) dostanie kasę po wyjściu z więzienia, tzw. żelazną - są to oszczędności zgromadzone przez okres odsiadki pobierane z na przykład takiej wypłaty za pracę
-
Kitku90690
- PsychoFanka
No ok ale nadal wyobraz sobie ze wycinaja ci 30 lat zycia od matury przeciez przez ten czas w zyciu normalnego czlowieka tyle sie dzieje to jest nie do odzyskania ani czas ani sily zasoby itdMichalScott pisze: ↑pn gru 29, 2025 12:38 pm nie do konca jest tak, jak piszesz. Zdecydowana wiekszosc polskich wieźniów pracuje, zatem:
a) dostanie emeryturę jeśli wypracuje potrzebne lata
b) dostanie kasę po wyjściu z więzienia, tzw. żelazną - są to oszczędności zgromadzone przez okres odsiadki pobierane z na przykład takiej wypłaty za pracę
- mezalians_urodowy
- WążNaTshircie
To i tak malutka kara, facet koło 50 który nie przepracował ani dnia, to jest facet w sile wieku i siły
On nie dostanie 30 lat. Jest mlodocianym przestępca, wcześniej nie karany, sąd bedzie chcial aby sie zresocjalizowal i wrócił do społeczeństwa. Jesli sie bedzie dobrze zachowywał i okaże skruchę bedzie mogl wyjsc nq warunkowe juz po 15 latach (!) "Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można z kolei warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary" https://poplawski.legal/kiedy-mozna-ubi ... wolnienie/
Czyli Bartek ma teraz 18(?) Czyli bedzie mogl sie ubiegać o warunkowe w wieku 33lat (areszt pewnie zalicza mu na poczet kary). Będzie nadal młodym facetem który bedzie mogl zalozyc rodzinę, iść do pracy, podróżować itp
Nawet gdyby odsiedzial cala kare (w co watpie) wyjdzie chwilę po 40-dla mężczyzny to nadal mnóstwo czasu aby zalozyc rodzinę itp
Mai to wszystko zostało odebrane-cholernie to niesprawiedliwe
Czyli Bartek ma teraz 18(?) Czyli bedzie mogl sie ubiegać o warunkowe w wieku 33lat (areszt pewnie zalicza mu na poczet kary). Będzie nadal młodym facetem który bedzie mogl zalozyc rodzinę, iść do pracy, podróżować itp
Nawet gdyby odsiedzial cala kare (w co watpie) wyjdzie chwilę po 40-dla mężczyzny to nadal mnóstwo czasu aby zalozyc rodzinę itp
-
honiusiabubusia
- Koczkodan
Jaki niekarany? Miał 8 spraw, większość o gnębienie, do jednej ofiary ma zakaz zbliżania się. Mogą co najwyżej wywalczyć dla niego 25 lat, ale biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności i prawdopodobieństwo zaplanowania zbrodni raczej na pewno nie zostanie potraktowany z taryfą ulgową.Marti37 pisze: ↑pn gru 29, 2025 2:11 pm On nie dostanie 30 lat. Jest mlodocianym przestępca, wcześniej nie karany, sąd bedzie chcial aby sie zresocjalizowal i wrócił do społeczeństwa. Jesli sie bedzie dobrze zachowywał i okaże skruchę bedzie mogl wyjsc nq warunkowe juz po 15 latach (!) "Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można z kolei warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary" https://poplawski.legal/kiedy-mozna-ubi ... wolnienie/
-
moccacinow
- SushiRoll
a nie bylo tutaj wspominane, ze on juz wczesniej mial jakies konflikty z prawem? chyba kuratora? nie pamietam juz dokladnie. Moze miec to wplyw na ten proces?Marti37 pisze: ↑pn gru 29, 2025 2:11 pm On nie dostanie 30 lat. Jest mlodocianym przestępca, wcześniej nie karany, sąd bedzie chcial aby sie zresocjalizowal i wrócił do społeczeństwa. Jesli sie bedzie dobrze zachowywał i okaże skruchę bedzie mogl wyjsc nq warunkowe juz po 15 latach (!) "Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można z kolei warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary" https://poplawski.legal/kiedy-mozna-ubi ... wolnienie/
-
Willmaster
- RoyalBaby
On ma jeszcze sprawę karną w toku na którą się w styczniu nie stawił. Nie zdziwię się jeśli ta sprawa się zakończy wcześniej niż o morderstwo.moccacinow pisze: ↑pn gru 29, 2025 2:21 pm a nie bylo tutaj wspominane, ze on juz wczesniej mial jakies konflikty z prawem? chyba kuratora? nie pamietam juz dokladnie. Moze miec to wplyw na ten proces?
Marti37 pisze: ↑pn gru 29, 2025 2:11 pm On nie dostanie 30 lat. Jest mlodocianym przestępca, wcześniej nie karany, sąd bedzie chcial aby sie zresocjalizowal i wrócił do społeczeństwa. Jesli sie bedzie dobrze zachowywał i okaże skruchę bedzie mogl wyjsc nq warunkowe juz po 15 latach (!) "Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można z kolei warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary" https://poplawski.legal/kiedy-mozna-ubi ... wolnienie/
On miał wcześniej sprawy o demoralizację, niektóre jeszcze w toku no i to było morderstwo ze szczególnym okrucieństwem, to nie była historia ,,pokłóciliśmy się i ja pchnąłem i spadła ze schodów uderzając głową o beton" tylko zaplanowane brutalne morderstwo z zacieraniem śladów. Ja mam nadzieję, ze dostanie najwyższy wymiar kary jaki może dostać, a minimum 25 lat bez możliwości wcześniejszego warunkowego wyjścia.
Ciało znaleziono po kilku dniach, więc już zaczęły się w nim gromadzić gazy. To zapewne one odpowiadają za to, że ciało było "szerokie".honiusiabubusia pisze: ↑pn gru 29, 2025 1:10 am Ojciec w trakcie zeznań mówi o tym, że Maja była dość wysoka i szczupła, a gdy identyfikował ciało było (jak mniemam po geście dłońmi) szerokie. Rozumiecie do jakiego stopnia musiał ją okładać, że ciało zrobiło się płaskie -> szersze w oczach ojca?