Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
[email protected]
Siatkarka

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: [email protected] »

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 1:45 pm Wydaje mi się, że jej ojciec mógł być tym towarzystwem. Po prostu. Jestem z pokolenia ludzi, którzy mają dzieci w jej wieku - niejeden mój "mroczny" znajomy z liceum miał takie reposty na tumblr. Niektórzy nie dorośli do dzisiaj. Na youtube było konto H. - niby z danymi jej matki - ale widocznie po prostu H. korzystała z jej konta google - bo ewidetnie te filmiki wrzucała ona sama. Na jednym z nich chichocze i nagrywa, jak jej ojciec wczuty i z groźną miną wymachuje nunchako. Ponoć fan białej broni. BTW rodzice ponoć po rozwodzie - to też wiele wyjaśnia. Jak się zestawi zdjęcia jej matki - bardzo zadbana, mega kobieca blondynka z foteczkami z Dubaju na FB - a samej H. wiecznie na czarno, w męskich t-shirtach, bluzach i bojówkach - która wygląda bardziej jak mroczny 15-latek w czarnych włosach, a nie jak "12-letnia dziewczynka", jak to opisują media... no to wygląda, jakby ona i jej matka były z różnych planet. Dziewczyna była wyraźnie chłopczycą - a według niektórych obrazków na Piterest - nawet poszukującą tożsamości płciowej - zdecydowanie więcej wspólnych tematów i silniejszą więź mogła mieć z ojcem. No i jeśli ten rozwód to fakt... to potrafi złamać dziecko. Zwłaszcza, jeśli zostaje rozdzielone od rodzica, z którym identyfikuje się bardziej bądź też - co gorsze - jest nastawiane przeciwko temu rodzicowi. To jakby kazać dziecku nienawidzić część siebie. Wiem, że wybiegam mocno, mooocno do przodu z niektórymi wyobrażeniami...

W każdym razie - wiem, że rodzice sprawczyni pragną zachować anonimowość - mimo wszystko, fajnie byłoby choćby w jakimś niepodpisanym oświadczeniu do mediów zobaczyć minimum skruchy, żalu, wyrazów współczucia dla zmarłej, cokolwiek...
Wygląda na to, że tak, ponad wszystko. Profile na Lnkdn nie wyglądają już tak jak wczoraj. Pani mama ustawiła profilowe na takie wygenerowane przez AI, Pan Tata również i dodatkowo już nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem a tylko skrótami.
malagotka
RoyalBaby

Post autor: malagotka »

Mimicry
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mimicry »

Mam dostęp do jej Pinteresta i to prawda - pojawiły się w międzyczasie nowe piny. Czyli odpoczywała sobie w szpitalu i scrollowała internet. Pewnie stąd prośba nawet samego prezydenta miasta, żeby nie pisać brzydkich komentarzy i uszanować prywatność morderczyni. Miała do tej pory dostęp do internetu i mogła wszystko przeczytać. No ale H. to przecież nieświadome niczego dziecko, nie można jej karać ani w żaden sposób ograniczać wolności. Tymczasem rodzice Danusi szykowali się do pogrzebu... to jest dla mnie jakieś niepojęte :(

CO GORSZE, przysięgam, że te bardziej drastyczne piny na Pintereście magicznie poznikały. Ona po prostu wyczyściła to konto. Ale sąd zabezpieczył te treści przed rozprawą, zabezpieczył, prawda? :c
[email protected]
Siatkarka

Post autor: [email protected] »

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 3:27 pm Mam dostęp do jej Pinteresta i to prawda - pojawiły się w międzyczasie nowe piny. Czyli odpoczywała sobie w szpitalu i scrollowała internet. Pewnie stąd prośba nawet samego prezydenta miasta, żeby nie pisać brzydkich komentarzy i uszanować prywatność morderczyni. Miała do tej pory dostęp do internetu i mogła wszystko przeczytać. No ale H. to przecież nieświadome niczego dziecko, nie można jej karać ani w żaden sposób ograniczać wolności. Tymczasem rodzice Danusi szykowali się do pogrzebu... to jest dla mnie jakieś niepojęte :(

CO GORSZE, przysięgam, że te bardziej drastyczne piny na Pintereście magicznie poznikały. Ona po prostu wyczyściła to konto. Ale sąd zabezpieczył te treści przed rozprawą, zabezpieczył, prawda? :c
Liczba pinów od wczoraj taka sama, ja nadal widzę chociażby ten o podcinaniu tętnic. Być może przy tak dużej ilości po prostu ciężko Ci odnaleźć te które zapadły Ci w pamięć?
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 3:27 pm Mam dostęp do jej Pinteresta i to prawda - pojawiły się w międzyczasie nowe piny. Czyli odpoczywała sobie w szpitalu i scrollowała internet. Pewnie stąd prośba nawet samego prezydenta miasta, żeby nie pisać brzydkich komentarzy i uszanować prywatność morderczyni. Miała do tej pory dostęp do internetu i mogła wszystko przeczytać. No ale H. to przecież nieświadome niczego dziecko, nie można jej karać ani w żaden sposób ograniczać wolności. Tymczasem rodzice Danusi szykowali się do pogrzebu... to jest dla mnie jakieś niepojęte :(

No na pewno jest to dowód dla biegłych i na pewno ją z tym skonfrontują, a przynajmniej powinni
Awatar użytkownika
babycowboy
Srebrna Kropeczka

Post autor: babycowboy »

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 3:27 pm Ale sąd zabezpieczył te treści przed rozprawą, zabezpieczył, prawda? :c
Ale wy się uwzięliście na te piny. Sąd ma w dupie jej pinteresta skoro popełniła taki czyn jaki popełniła. Obrazki nie potęgują jej czynu, bo zrobiła najgorszą rzecz z możliwych. W Polsce ludzie uwielbiają siać propagandę strachu i jakiegoś odwiecznego spisku, ale gwarantuję wam, że jeżeli jest pod obserwacją psychiatry/psychologa to nawet bez jej social mediów stwierdzą, co jest z nią nie tak. Na takich obserwacjach nie przebywa jeden doktor tylko to jest grupa osób. Skupiacie się na tym czemu to zrobiła, a prawda jest taka, że po takim czymś dla służb jej potencjalne traumy schodzą na drugi plan zwłaszcza, że nie idzie ona do więzienia więc tu nie ma nawet co mówić o jakiś okolicznościach łagodzących. Spłynie to po niej jak po kaczce, bo prawo nie przewiduje, że dzieci też potrafią być okrutne i zasługują na karę. Pewnie siedzi sobie wygodnie i nawet nie dociera do niej co odpierdoliła. Skończy się jak z tą laską z Kanady, która zabiła rodziców, a teraz nikt o niej nie pamięta i żyje normalnie
Mimicry
Skarpeta Rakieta

[email protected] pisze: sob gru 20, 2025 3:39 pm Liczba pinów od wczoraj taka sama, ja nadal widzę chociażby ten o podcinaniu tętnic. Być może przy tak dużej ilości po prostu ciężko Ci odnaleźć te które zapadły Ci w pamięć?
Możliwe! Teraz dopiero widzę, że w pierwszym folderze jest ich aż 1,8 tys, a w drugim 1,4 tys, faktycznie dużo. Poza tym teraz spojrzałam na to w przeglądarce komputera - wcześniej na telefonie. Może scrollując na dużym monitorze, gdzie siatka ma szerokość na 7 pinów, to wszystko się jakoś inaczej układa i po prostu gubi. Oby. Z drugiej strony... pewnie dla sądu to nic nie znaczy. Tylko my się tym emocjonujemy. Choć przeczytałam też, że w jej przypadku sąd rodzinny ma rozpatrywać jej przypadek w kategorii demoralizacji - tutaj treści przeglądane w internecie przecież mają znaczenie. Tym bardziej niezrozumiałe, że nasze prawo naprawdę jest tak bezzębne w takich przypadkach, że odebranie jej dostępu do internetu nie było możliwe.
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

czaka_laka pisze: sob gru 20, 2025 1:22 pm Po prostu dziwnym trafem wybielasz rodzinę, próbując zwalić winę na rzekome środowisko szkolne czy potencjalny bullying jakiego doświadczała. Tylko że ona zabiła młodszą od siebie o 2 lata, mniejsza, niższa dziewczynę, ojciec kolekcjonował noże, a matka ma napisane komentarze o byciu agresywna w pracy.
Skąd informacja o tym że matka była agresywna w pracy?
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

blue.pixy pisze: sob gru 20, 2025 11:32 am Dla mnie beka w uj że pójdzie ona na ośrodek. Ktoś mi bliski był w takim ośrodku, są tam dzieciaki za maryśke albo kradzieże z rozbojami i przeważnie te czynności były się powtarzające. Dzieciaki próbują tam wyjść na prostą i będzie tam smarkula która zabiła z zimna krwią? Zawsze na ośrodku się trafi jakiś as który ciągnie za sobą resztę ale nikt ku*wa nie zabił , dla mnie to niepojęte
Może powinien powstać osobny ośrodek dla nastoletnich morderców/morderczych dzieciaków. Pamiętacie skatowanie na ulicy Eryka? W tym uczestniczyła też jakaś bardzo młodziutka dziewczyna. Idealny ośrodek dla niej. Demoralizacja z powodu picia czy palenia kradzieże zwłaszcza jak widzą to w domu a morderstwo z zimną krwią to dla mnie dwie różne rzeczy. Jedno to złe wzorce a drugie psychopatia.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

ZarannaZorza pisze: sob gru 20, 2025 1:12 pm Posty na jej pintereście wyglądają strasznie nieodpowiednio do jej wieku, ja w ogóle na bieżąco z memami aktualnymi nie jestem, ale ta tablica jest jak wyjęta sprzed 10 lat. Musiała obracać się w bardzo dziwnym i znacznie doroślejszym towarzystwie, żeby podłapać taki "styl"
Szczerze mówiąc, uderzę się w pierś i powiem że gdybym miał pinteresta w tym wieku to wyglądałby tak samo. Z tym że ja po prostu od 15 roku życia choruje na głęboką depresję i stanowiłem zagrożenie jedynie dla siebie nie dla innych. Więc ja na pewno nie będę tą osobą która powie olaboga ale treści kiedyś tego nie było. Było, i to z mniejszymi blokadami, to co dziś jest w Dark necie w 2005 było ogólnodostępne. (Jestem z początku lat 90). No ale tak czy inaczej ktoś powinien się tym zainteresować bo coś średnio dobrego się dzieje.
Mimicry
Skarpeta Rakieta

babycowboy pisze: sob gru 20, 2025 3:44 pm Ale wy się uwzięliście na te piny. Sąd ma w dupie jej pinteresta skoro popełniła taki czyn jaki popełniła. Obrazki nie potęgują jej czynu, bo zrobiła najgorszą rzecz z możliwych. W Polsce ludzie uwielbiają siać propagandę strachu i jakiegoś odwiecznego spisku, ale gwarantuję wam, że jeżeli jest pod obserwacją psychiatry/psychologa to nawet bez jej social mediów stwierdzą, co jest z nią nie tak. Na takich obserwacjach nie przebywa jeden doktor tylko to jest grupa osób. Skupiacie się na tym czemu to zrobiła, a prawda jest taka, że po takim czymś dla służb jej potencjalne traumy schodzą na drugi plan zwłaszcza, że nie idzie ona do więzienia więc tu nie ma nawet co mówić o jakiś okolicznościach łagodzących. Spłynie to po niej jak po kaczce, bo prawo nie przewiduje, że dzieci też potrafią być okrutne i zasługują na karę. Pewnie siedzi sobie wygodnie i nawet nie dociera do niej co odpierdoliła. Skończy się jak z tą laską z Kanady, która zabiła rodziców, a teraz nikt o niej nie pamięta i żyje normalnie
Niestety.

Dlatego niedobrze mi się robi, jak czytam w kółko te same komentarze pt. "to tragedia dla obu rodzin"... Jak widać, rodzice Hani nie zaprzątają sobie głowy tym, by jakkolwiek wyrazić skruchę i żal nad dramatem rodziny zamordowanej. Nie, w rodzinie H. teraz wszystkie ręce na pokład - najważniejsze, żeby wyczyścić youtube z niewygodnych filmów, Facebooka, Linkedin itp. - ale właściwie... to w jakim celu takie czyszczenie internetu? Żeby nie-daj-boże nikt nie powiedział, że tata czy mama tak wychowali? Żeby nikt nie wiedział, jak Hania wygląda i jakie ma nazwisko? O to im chodzi, tak? Zamiast powiedzieć - to nasza córka - jest nam ciężko, gdzieś popełniliśmy błąd, stała się tragedia, prosimy rodzinę Danusi o wybaczenie. Dla nich najważniejsze jest, żeby - jak już opadnie kurz - Hania pozostała anonimowa i mogła wrócić do szkoły i żyć sobie dalej. A to zresztą musiało być bardzo wybitne dziecko, skoro do szkoły rodzice wysłali ją rok wcześniej. Uczniowie w mediach wspominają, że miała się za najmądrzejszą. Oboje rodzice mieli bardzo rozbudowane profile na Linkedin, skończone studia, taka typowa klasa średnia z domkiem z ogrodem, pewnie oczekiwali od córki, że będzie sie edukować dalej. W Polsce mamy obowiązek edukacji, nie można żadnemu dziecku odmówić prawa do nauki... a co z bezpieczeństwem tych, którzy nie są świadomi, z kim mijają się na szkolnych korytarzach?
Blabla007

Post autor: Blabla007 »

Kotek_99 pisze: sob gru 20, 2025 1:05 pm No my właśnie chcemy wiedzieć, jak wyglądało jej dzieciństwo i co ma w głowie. Ponieważ informacje są ukrywane, analizujemy Pinterest, który jednak powiedział o niej więcej, niż te strzępki "oficjalnych informacji". A nawet na forum internetowym w wątku "Kryminalnie" (gdzie chyba oczywiste, że siedzą ludzie, ktorych takie sprawy interesują) próbuje się nas cenzurować i przy tym obrażać.
Tak, bo w tym momencie najważniejsze jest, że umierające z ciekawości plotkary z Wandy CHCĄ wiedzieć ! To jest priorytet, przecież Wy tu umieracie z ciekawości więc to logiczne, że wszystkie istotne kwestie dotyczące sprawy zarówno poszkodowanej, sprawczyni jak i ich rodziny muszą być podane bo Wandziary chcą wiedzieć. Czytam ten wątek i przeraza postawa wielu obecnych tu i wypowiadających się prób. Analizujecie pibteret dziecka, a spójrzcie na Wasze posty - z nich także nie wyłania się obraz “normalnych” osób
vhvj
Channelka

Post autor: vhvj »

[email protected] pisze: sob gru 20, 2025 3:12 pm Wygląda na to, że tak, ponad wszystko. Profile na Lnkdn nie wyglądają już tak jak wczoraj. Pani mama ustawiła profilowe na takie wygenerowane przez AI, Pan Tata również i dodatkowo już nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem a tylko skrótami.
A mogliby tylko pogrzebac w ustawieniach prywatnosci, ukrywajac foto plus wyświetlając tylko inicjal nazwiska. Tzn taka widocznosc dla osob postronnych. Prościej niz generowac fikcyjne obrazki w Chacie gpt.
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

Blabla007 pisze: sob gru 20, 2025 4:19 pm Tak, bo w tym momencie najważniejsze jest, że umierające z ciekawości plotkary z Wandy CHCĄ wiedzieć ! To jest priorytet, przecież Wy tu umieracie z ciekawości więc to logiczne, że wszystkie istotne kwestie dotyczące sprawy zarówno poszkodowanej, sprawczyni jak i ich rodziny muszą być podane bo Wandziary chcą wiedzieć. Czytam ten wątek i przeraza postawa wielu obecnych tu i wypowiadających się prób. Analizujecie pibteret dziecka, a spójrzcie na Wasze posty - z nich także nie wyłania się obraz “normalnych” osób
Wow, ludzie na forum kryminalnym dyskutują na temat powodów takiej tragedii… to o czym tu mamy pisać? Oprócz tego, że ofc, jak to zdaniem niektórych, nic złego nie było w lajkowaniu takich treści przez dziecko xd
Plotkary z Wandy nie chcą wiedzieć z ciekawości i nie, nie jest to najważniejsze, tylko próbują znaleźć odpowiedzi i wytłumaczyć sobie powód takiego działania. Szukanie odpowiedzi to najczęstszy sposób łagodzenia emocji w takich przypadkach. Nie kumam co cię tak dziwi
vhvj
Channelka

mariaow pisze: sob gru 20, 2025 3:55 pm Skąd informacja o tym że matka była agresywna w pracy?
Ktos napisal na Gowork u pracodawcy matki, ze z poprzedniego miejsca pracy zostala zwolniona za mobbing.
vhvj
Channelka

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 3:27 pm
CO GORSZE, przysięgam, że te bardziej drastyczne piny na Pintereście magicznie poznikały. Ona po prostu wyczyściła to konto.
Tak, oprocz tego nawet na głównej str profilu "imienazwisko" widac po liczbach w obu folderach o shitpoście, ze od czwartku liczbowo poznikalo min. kilkaset grafik.

Tyle ze na początku pare dni temu nie obserwował jej nikt, a teraz prawie 60 obserwatorow.
Awatar użytkownika
Jellyfjucik
RoyalBaby

Post autor: Jellyfjucik »

Pewnie będzie tak, że te drastyczne obrazki pod własnym nazwiskiem to było wołanie do dorosłych "zainteresujcie się wreszcie moimi emocjami", a samo zabójstwo to szczyt góry lodowej.
Awatar użytkownika
julygirl
ŻonaWitolda

Post autor: julygirl »

Wg mnie niektórzy ludzie są po prostu źli i ta morderczyni powinna byc odseparowana od społeczeństwa i ukarana, jak teraz jej ujdzie płazem to bedzie jeszcze odważniejsza, trzeba chronić ludzie przed takimi osobnikami, jak mozna tłumaczyć, ze to tylko dziecko, nie bylibyście sie o siebie jakby to była wasza sąsiadka? Albo jakby chodziła z waszymi dziećmi do szkoły, na zajęcia?
why you care what people think, you don't even like people
Mnvczk
Gacie z oceanu

Mimicry pisze: sob gru 20, 2025 4:10 pm Niestety.

Dlatego niedobrze mi się robi, jak czytam w kółko te same komentarze pt. "to tragedia dla obu rodzin"... Jak widać, rodzice Hani nie zaprzątają sobie głowy tym, by jakkolwiek wyrazić skruchę i żal nad dramatem rodziny zamordowanej. Nie, w rodzinie H. teraz wszystkie ręce na pokład - najważniejsze, żeby wyczyścić youtube z niewygodnych filmów, Facebooka, Linkedin itp. - ale właściwie... to w jakim celu takie czyszczenie internetu? Żeby nie-daj-boże nikt nie powiedział, że tata czy mama tak wychowali? Żeby nikt nie wiedział, jak Hania wygląda i jakie ma nazwisko? O to im chodzi, tak? Zamiast powiedzieć - to nasza córka - jest nam ciężko, gdzieś popełniliśmy błąd, stała się tragedia, prosimy rodzinę Danusi o wybaczenie. Dla nich najważniejsze jest, żeby - jak już opadnie kurz - Hania pozostała anonimowa i mogła wrócić do szkoły i żyć sobie dalej. A to zresztą musiało być bardzo wybitne dziecko, skoro do szkoły rodzice wysłali ją rok wcześniej. Uczniowie w mediach wspominają, że miała się za najmądrzejszą. Oboje rodzice mieli bardzo rozbudowane profile na Linkedin, skończone studia, taka typowa klasa średnia z domkiem z ogrodem, pewnie oczekiwali od córki, że będzie sie edukować dalej. W Polsce mamy obowiązek edukacji, nie można żadnemu dziecku odmówić prawa do nauki... a co z bezpieczeństwem tych, którzy nie są świadomi, z kim mijają się na szkolnych korytarzach?
Ale dziwicie im się, że usuwają informacje o sobie po tym co się teraz dzieje w Internecie? Sprawa się dzieje za zamkniętymi drzwiami, żadna z rodzin nie wypowiadała się publicznie, nic jeszcze nie wiemy, więc co mieli by powiedzieć i gdzie? Zresztą pewnie nawet nie mogą ze względu na śledztwo
zofijka0709
Gacie z oceanu

Post autor: zofijka0709 »

Mnvczk pisze: sob gru 20, 2025 5:22 pm Ale dziwicie im się, że usuwają informacje o sobie po tym co się teraz dzieje w Internecie? Sprawa się dzieje za zamkniętymi drzwiami, żadna z rodzin nie wypowiadała się publicznie, nic jeszcze nie wiemy, więc co mieli by powiedzieć i gdzie? Zresztą pewnie nawet nie mogą ze względu na śledztwo
„Nic jeszcze nie wiemy”, serio?
Nic przesady nie ma w tym, że Danusia nie miała szans i to podchodzi pod overkilling, tu już wszyscy wiedzą.
Nie zabiła jej przypadkiem, bo się omsknęło ostrze, którym chciała nastraszyć i pomachać w powietrzu. To jest takie pitolenie, że jej rodzice powinni pójść siedzieć za nią, wiadomo że nie pójdą, więc po co mielić ten temat. Faktem jest, że średnio atencję w domu miała w ostatnich latach, mama na sobie skupiona mocno po rozstaniu z ojcem.
Bambi11
Ciastko

Post autor: Bambi11 »

Kotek_99 pisze: sob gru 20, 2025 1:05 pm No my właśnie chcemy wiedzieć, jak wyglądało jej dzieciństwo i co ma w głowie. Ponieważ informacje są ukrywane, analizujemy Pinterest, który jednak powiedział o niej więcej, niż te strzępki "oficjalnych informacji". A nawet na forum internetowym w wątku "Kryminalnie" (gdzie chyba oczywiste, że siedzą ludzie, ktorych takie sprawy interesują) próbuje się nas cenzurować i przy tym obrażać.
Moje dwa posty w tym wątku zostały skasowane za to, że napisałam gdzie pracuje/pracowała ciocia dziewczyny co,moim zdaniem, jest istotną informacją biorąc pod uwagę, że pełniła wysoką funkcję w mieście i mogło to mieć wpływ na ukrywanie informacji w sprawie. Osoba ta pełni/pełniła funkcję publiczną, a informacje te są publicznie dostępne, więc do tej pory nie rozumiem jaki zapis regulaminu forum niby złamałam.
Tak jeszcze odnośnie tego, że chcemy wiedzieć co ma w głowie to mam informacje od osoby, która uczestniczyła dziś w pogrzebie, że podobno Hania została przeniesiona przez matkę do SP 10 z innej
szkoły po tym jak dusiła tam jakąś dziewczynkę, sprawa została oczywiście zamieciona.
Mnvczk
Gacie z oceanu

zofijka0709 pisze: sob gru 20, 2025 5:58 pm „Nic jeszcze nie wiemy”, serio?
Nic przesady nie ma w tym, że Danusia nie miała szans i to podchodzi pod overkilling, tu już wszyscy wiedzą.
Nie zabiła jej przypadkiem, bo się omsknęło ostrze, którym chciała nastraszyć i pomachać w powietrzu. To jest takie pitolenie, że jej rodzice powinni pójść siedzieć za nią, wiadomo że nie pójdą, więc po co mielić ten temat. Faktem jest, że średnio atencję w domu miała w ostatnich latach, mama na sobie skupiona mocno po rozstaniu z ojcem.
A skąd wiesz, że matka rozstała się z ojcem i nie poświęcała jej czasu?
zofijka0709
Gacie z oceanu

Post autor: zofijka0709 »

Mnvczk pisze: sob gru 20, 2025 6:06 pm A skąd wiesz, że matka rozstała się z ojcem i nie poświęcała jej czasu?
To jest małe miasto
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

Bambi11 pisze: sob gru 20, 2025 6:00 pm Moje dwa posty w tym wątku zostały skasowane za to, że napisałam gdzie pracuje/pracowała ciocia dziewczyny co,moim zdaniem, jest istotną informacją biorąc pod uwagę, że pełniła wysoką funkcję w mieście i mogło to mieć wpływ na ukrywanie informacji w sprawie. Osoba ta pełni/pełniła funkcję publiczną, a informacje te są publicznie dostępne, więc do tej pory nie rozumiem jaki zapis regulaminu forum niby złamałam.
Tak jeszcze odnośnie tego, że chcemy wiedzieć co ma w głowie to mam informacje od osoby, która uczestniczyła dziś w pogrzebie, że podobno Hania została przeniesiona przez matkę do SP 10 z innej
szkoły po tym jak dusiła tam jakąś dziewczynkę, sprawa została oczywiście zamieciona.
Oj, nie pisałabym tego tak otwarcie, zaraz trole się zjadą, że przecież wygadujesz głupoty, nie ma na to potwierdzenia, niewiadomo czy to prawda… tak jak w przypadku podważania, czy ten Pinterest należy do niej.
Zaraz zaczną podważać, czy w ogóle dokonała tej zbrodni 🤡
Mnvczk
Gacie z oceanu

zofijka0709 pisze: sob gru 20, 2025 6:07 pm To jest małe miasto
Wiem, też jestem z tego miasta XD Ale to co mówisz, to bardzo insightowa rzecz, więc musisz być blisko rodziny, albo po prpsru powielasz plotki