Aparat ortodontyczny- oceń efekt
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Paulisia75829
- Siatkarka
Aparat ortodontyczny- oceń efekt
Hej, na kolejnej wizycie zdejmuje aparat, jednak efekt nie do końca mnie zadowala. Mówiłam ortodoncie, żeśmy jedną stronę wyżej, a drugą niżej. Powiedział, że tak ma być. Dodatkowo, zostawi mi szparę na dole pomiędzy 4 a 5. Co uważacie o tym zgryzie? Aparat nosze 3 lata.
- Załączniki
-
- fw_1761161033792.jpg (93.73 KiB) Przejrzano 186 razy
-
- fw_1761160985850.jpg (95.62 KiB) Przejrzano 188 razy
Myślę, że warto spróbować konsultacji u innego ortodonty. Może masz zaufanego dentystę i też w razie czego doda coś od siebie? A jaki jest plan na retencję?Paulisia75829 pisze: ↑śr paź 22, 2025 9:23 pm Hej, na kolejnej wizycie zdejmuje aparat, jednak efekt nie do końca mnie zadowala. Mówiłam ortodoncie, żeśmy jedną stronę wyżej, a drugą niżej. Powiedział, że tak ma być. Dodatkowo, zostawi mi szparę na dole pomiędzy 4 a 5. Co uważacie o tym zgryzie? Aparat nosze 3 lata.
Jestem przed drugą korektą ortodontyczną w życiu i zanim się zdecydowałam na specjalistę, to byłam w kilku miejscach + rozmawiałam z moim dentystą, który zajmuje się mną od 10 lat. I całe szczęście, bo wpakowałbym 30 tysięcy w nakładki, które nic by nie dały..
-
Paulisia75829
- Siatkarka
Plan na retencje jest taki, że drut tylko na dół, a na górę nakładka - bo nie ma miejsca wg ortodonty na retencję na górę i dol.
-
unfaithfully
- Samarka
To dziwne, ze "nie ma miejsca" na retencje na gore i dol. Co to w ogole znaczy? Ja mam drut zarowno na gorze jak i na dole i jeszcze do tego nakladki retencyjne do spania na gore i dol. Przez to, ze robilam aparat dosyc pozno w swoim zyciu, to mam to do konca zycia, albo do momentu kiedy zeby mi wypadnaPaulisia75829 pisze: ↑śr paź 22, 2025 11:19 pm Plan na retencje jest taki, że drut tylko na dół, a na górę nakładka - bo nie ma miejsca wg ortodonty na retencję na górę i dol.