Właściwie wszystko, co tu piszemy to domysły, skoro żadne fakty nie zostały rzetelnie potwierdzone lub obalone przez tych, którzy mieli ku temu okazje.unfaithfully pisze: ↑czw lip 24, 2025 12:26 pm Jasne, to zrozumiale, ze sa takie zalozenia.
Tylko no nikt z nas, ludzi sledzacych ta sprawe nie wie tego na 100%, nie zlapal jej za reke i jedyne co mozemy snuc to po prostu domysly.
Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherryRe: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
- laura_bunko
- Tritonotti
Zdjęcie ze skrętem nie sprawa od razu, że ktoś jest nałogowym ćpunem. Znam osoby, które lubią sobie wciągnąć naprawdę mocne rzeczy, a ich instargram, to siłownia dieta zawody i zdrowy tryb życia. Mi te zdjęcie wygląda bardziej "patrzcie jaka jestem super wyluzowana"BlueLace pisze: ↑czw lip 24, 2025 12:12 pm Ja się nie dziwie ludziom, że widząc czyjeś publiczne zdjęcia z jointem, dochodzą do wniosku, że ten joint to tylko wierzchołek góry lodowej. Znam osoby, które okazjonalnie popalają, ale nie wstawiają tego w neta, nie fleksują się tak tym. Natomiast miałam kiedyś do czynienia z osobami, u których leciały grubsze tematy (7 lat w Holandii here) i to one chwaliły się publicznie jointami, bo w porównaniu do np. koksu, mały skręcik to niewinna przyjemność. No ale opieram się tylko na własnych obserwacjach, które pozwalają mi zrozumieć opinię ludzi na temat fleksowania się jointami w Internecie przez Olę.
-
unfaithfully
- Samarka
Dalej by byly dyskusje. Dyskusje byly, sa i zawsze beda. Tak w tej sprawie jak i w kazdej innej.29362523190006 pisze: ↑czw lip 24, 2025 12:45 pm jakby przyznali ze cos tam bylo czasem grane zamiast zupelnie wybielac corke nie byloby calej dyskusji
-
Instapatka
- Mokra Włoszka
Ciało zmarłego nie wydziela już melatotiny i się nie "opala", dlatego mogła nie mieć oparzeń słonecznych.Oliwier97 pisze: ↑czw lip 24, 2025 11:10 am W tej sprawie rzeczywiście zastanawia mnie to, że prawdopodobnie na ich ciałach nie było poparzeń słonecznych a znaleziono ich wieczorem. Czy w takim razie znaleźli się tam dopiero wieczorem i ewentualnie jak coś wzięli? Mieli lot o 19.40, o 15 planowali już wybrać się na lotnisko. Czy to mogło się zadziać około 15? Tylko dlaczego przez tak długi czas ich nikt nie znalazł. Dziwne jest też dla mnie to, że detektyw twierdził, że tata Oli nic nie wiedział o ślubie a wujek nie zaprzeczył. Być może jednak była bariera językowa i któryś z nich źle coś zrozumiał. Odpowiedział on też, że Ola nie miała żadnych obrażeń, ran a jednak jakieś tam były spowodowane resuscytacją lub czymś innym.
- kiciakociaaa2137
- BlondDoczep
Chyba chodziło ci o melaninę. W momencie ich znalezienia Ola jeszcze chyba żyła. Poza tym, co z Dawidem, dlaczego nie miał poparzeń?Instapatka pisze: ↑czw lip 24, 2025 1:56 pm Ciało zmarłego nie wydziela już melatotiny i się nie "opala", dlatego mogła nie mieć oparzeń słonecznych.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
-
Instapatka
- Mokra Włoszka
Masz rację, za dużo reklam :D i sobie wkręciłam melatoninękiciakociaaa2137 pisze: ↑czw lip 24, 2025 2:06 pm Chyba chodziło ci o melaninę. W momencie ich znalezienia Ola jeszcze chyba żyła. Poza tym, co z Dawidem, dlaczego nie miał poparzeń?
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Może to zabrzmi absurdalnie, ale dlaczego nikt nie bierze pod uwagę tego, że mogli leżeć w cieniu? Czy w ogóle w cieniu pod jakimś drzewkiem sobie chillować? Przeszli się kawałek, być może coś zażyli, a potem stwierdzili, że idą na drzemeczkę z ładnym widokiem i tam ich dopadło?
Jeżeli odrzucimy opcje porwania i podrzucenia ciał, to mogło być tak, że nie zwracali na siebie uwagi tyle godzin, bo właśnie w dosyć normalnych okolicznościach wyglądali jakby odpoczywali czy spali.
Jeżeli odrzucimy opcje porwania i podrzucenia ciał, to mogło być tak, że nie zwracali na siebie uwagi tyle godzin, bo właśnie w dosyć normalnych okolicznościach wyglądali jakby odpoczywali czy spali.
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Jakiś czas temu ktoś wklejał mapkę i że prawdopodobnym miejscem znalezienia ciał było to x, a te dwa zakreślone to jakieś wjazdy (nie wiem czy to rzetelna informacja). Przyjrzałam się tej okolicy i tam jest normalny chodnik, uczęszczany, rowery spacerowicze, blisko budynki. Natomiast między tą ścieżką a plaża to takie krzaki i drzewa, gdzie na upartego możnaby siąść i być niezauważonym. Nie znając dokładnej lokalizacji trudno ocenić czy leżeli w słońcu czy w cieniu. Jeśli w cieniu, to nie mieli prawa mieć popatrzę raczej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Widok z satelity.
jaką ma nazwę?
szukam i mi się nie wyświetla
rabussek
https://urldefense.com/v3/__https://www ... Ec5B5y9Pg$
- ballerinacappuccina
- Channelka
Czy to są jakieś boty czy o co chodzi? Dużo kont o podobnych nazwach (imie, nazwisko i 4 cyfry), podobny sposób pisania... dziwne trochę
Niestety Ola swoim sposobem bycia, epatowaniem urodą spowodowała , że mogła się znaleźć w kręgu zainteresowań bardzo złych ludzi. Szare, nie urodziwe myszki nie mają tego problemu. Nie znałem Oli , ale wiem , że osoby z bogatych domów grzeszą najwięcej, niestety, ale jej małe grzeszki mogły przyczynić się do tragedii.
-
Justyna9191
- Ciastko
Po takich zdjęciach ciężko się trzymać wersji, że nie lubili sobie pobalować.
ale ona nie epatowała żadną urodą na Miami Beach - tam połowa dziewczyn to ekstremalnie atencyjne lachony które spełnią twoje wszystkie zachianki łóżkowe za 500 dolarów, Ola w ogóle nie rzucałaby się w Oczybigosm pisze: ↑czw lip 24, 2025 8:07 pm Niestety Ola swoim sposobem bycia, epatowaniem urodą spowodowała , że mogła się znaleźć w kręgu zainteresowań bardzo złych ludzi. Szare, nie urodziwe myszki nie mają tego problemu. Nie znałem Oli , ale wiem , że osoby z bogatych domów grzeszą najwięcej, niestety, ale jej małe grzeszki mogły przyczynić się do tragedii.
-
pani_amnezja
- RealDiamond
Ten komentarz poza tym, że jest głupi, to jest obrzydliwy.bigosm pisze: ↑czw lip 24, 2025 8:07 pm Niestety Ola swoim sposobem bycia, epatowaniem urodą spowodowała , że mogła się znaleźć w kręgu zainteresowań bardzo złych ludzi. Szare, nie urodziwe myszki nie mają tego problemu. Nie znałem Oli , ale wiem , że osoby z bogatych domów grzeszą najwięcej, niestety, ale jej małe grzeszki mogły przyczynić się do tragedii.
Zaskoczę Cię - ofiarami zabójstw, gw**t, pobić, porwań i wszelkich czynów karalnych są tak samo kobiety piękne, jak i ładne, przeciętne, brzydkie. Nie ma to znaczenia. Tak zwane przez Ciebie "szare nie urodziwe myszki" też spotykają okropne rzeczy.
"Ola epatowaniem urodą spowodowała...", wait what? Na czym polega epatowanie uroda? Taka się urodziła, nie była porobiona na twarzy, raczej naturalna atrakcyjna dziewczyna, miała worek na głowę założyć? I serio, Ola w Miami była jedną z setek, jeśli nie tysięcy atrakcyjnych kobiet.
Przestańmy szukać winy w ofiarach. Winę za czyn karalny ponosi ten, kto go popełnił. O ile tu ktoś go popełnił. Niewykluczone, że po prostu oni zrobili coś głupiego.
A częstszego grzeszenia bogatych ludzi nawet nie skomentuje, totalna głupota - chyba, że są na to badania to poproszę.
- kiciakociaaa2137
- BlondDoczep
W 2008r w Augustowie dwóch braci zamordowało młodą kobietę, co tłumaczyli tym, że ,,była brzydka'', więc twoją teorią można się co najwyżej podetrzeć.bigosm pisze: ↑czw lip 24, 2025 8:07 pm Niestety Ola swoim sposobem bycia, epatowaniem urodą spowodowała , że mogła się znaleźć w kręgu zainteresowań bardzo złych ludzi. Szare, nie urodziwe myszki nie mają tego problemu. Nie znałem Oli , ale wiem , że osoby z bogatych domów grzeszą najwięcej, niestety, ale jej małe grzeszki mogły przyczynić się do tragedii.
https://www.o2.pl/informacje/zabilismy- ... 651807744a
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Ale tak obiektywnie, widząc zdjęcia Oli, które nie są podkręcone filtrami to jest to normalnej urody dziewczyna, zadbana owszem, ale to podkreślanie wyjątkowej urody jest dziwne, poza tym te kręgi złych ludzi to zdecydowanie wybierają samotne kobiety a nie w pakiecie z mężembigosm pisze: ↑czw lip 24, 2025 8:07 pm Niestety Ola swoim sposobem bycia, epatowaniem urodą spowodowała , że mogła się znaleźć w kręgu zainteresowań bardzo złych ludzi. Szare, nie urodziwe myszki nie mają tego problemu. Nie znałem Oli , ale wiem , że osoby z bogatych domów grzeszą najwięcej, niestety, ale jej małe grzeszki mogły przyczynić się do tragedii.
- ballerinacappuccina
- Channelka
Temat urody Oli wałkowany jest średnio co drugą stronę, a co dziesięć widzę kłótnie, czy była piękna, czy nie
ile ludzi, tyle opinii, czy serio w 2025 roku ktoś jeszcze wierzy w to, że morderca czy gwałciciel (o ile faktycznie w tej sprawie był) zwraca uwagę na aparycję? Plus ja bym nie powiedziała, że epatowała urodą (Tak btw, co to w ogóle znaczy?
Wstawianie zdjęć na instagrama?), tylko epatowała pewnością siebie, a wiadomo, że pewna siebie kobieta w oczach niektórych prosi się o kłopoty i w ogóle to zasłuzyła na swój los.
Są tu jacyś znajomi Oli i Dawida?
Co się dzieje z Dawidem w tej chwili?
Czy on rzeczywiście nie ogarniał od sierpnia do października, że nie ma przy nim Oli?
Czy Ola lubiła się zabawić czy była raczej stonowana
I ostrożna?
O co pokłóciły się z przyjaciółka?
Czy on rzeczywiście nie ogarniał od sierpnia do października, że nie ma przy nim Oli?
I ostrożna?
Dokładnie , jest tu ktoś kto ich znał ?qazwsx91 pisze: ↑czw lip 24, 2025 10:13 pm Są tu jacyś znajomi Oli i Dawida?
I ostrożna?
Jprdl matka naprawde odlecialaJustyna9191 pisze: ↑czw lip 24, 2025 8:37 pm Po takich zdjęciach ciężko się trzymać wersji, że nie lubili sobie pobalować.
-
Jukka Sarasti
- GreckieWakacje
W przypadku sprawy takiej jak ta to rodzina Oli nie miałaby żadnego problemu z dostaniem dostępu do jej konta nawet przy zablokowanym telefonie. Apple ma specjalną procedurę na takie wypadki i udzielają pomocy. Znam kogoś nawet kto z tego korzystał. Bardzo łatwo to znaleźć i nie trzeba do tego twarzy bliźniaka....
https://support.apple.com/pl-pl/102431
https://support.apple.com/pl-pl/102431
Mam nieodparte wrażenie, że z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
- berry blast
- Kciuk
kto w ogól pierwszy wymyślił tę bzdurę i kto to powiela? Przecież ojciec prowadził Olę do ołtarza, to widać w tym filmiku szumnie nazwanym reportażem.
W pierwszym materiale Olgi jest wrzucona przetłumaczona rozmowa detektywa z wujkiem Oli, w niej detektyw to powiedział, więc sprawdź "bzdurę" (pierwszy podcast o Oli był wrzucony 3 miesiące temu, ostatni to drugi materiał o niej). Wiem, że tato Oli prowadził ją do ołtarza, są nawet filmy i zdjęcia.berry blast pisze: ↑czw lip 24, 2025 11:25 pm kto w ogól pierwszy wymyślił tę bzdurę i kto to powiela? Przecież ojciec prowadził Olę do ołtarza, to widać w tym filmiku szumnie nazwanym reportażem.
Tam pewnie doszło do jakieś zamieszania i niezrozumienia ze względu na barierę językową. Ola w dokumentach prawdopodobnie miała wciąż panieńskie nazwisko. W każdym razie pod panieńskim nazwiskiem widnieje w aktach - na stronie, na której można sprawdzić nazwisko koronera.Oliwier97 pisze: ↑pt lip 25, 2025 12:05 am W pierwszym materiale Olgi jest wrzucona przetłumaczona rozmowa detektywa z wujkiem Oli, w niej detektyw to powiedział, więc sprawdź "bzdurę" (pierwszy podcast o Oli był wrzucony 3 miesiące temu, ostatni to drugi materiał o niej). Wiem, że tato Oli prowadził ją do ołtarza, są nawet filmy i zdjęcia.