Start
Mój profil

Vibin mini antykoncepcja a miesiączka

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
agusia151289
BlondDoczep

Vibin mini antykoncepcja a miesiączka

Post autor: agusia151289 »

Doradźcie bo już głupieje. Ostatni lek na skrócenie miesiączki wogóle się nie sparwdził więc lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne vibin mini. Właśnie skończyła mi się miesiączka. Czy jeśli wezmę te tabletki dziś / jutro to czy okres w sierpniu będę miała normalny zgodnie z terminarzem ? Czy nie wystąpi bo jeszcze nie było owulacji ? Dodam, że mam brać 3 miesiące bez przerwy bo z przyczyn osobistych nie mogę mieć 3 miesiące okresu. Tylko ten sierpień mi całkiem koliduje bo jak zacznę brać 1 dnia cyklu w sierpniu to okres w sierpniu się na bank pojawi ale czy jak zacznę brać teraz to się pojawi czy nie.... Ja już wariuje. Doradźcie coś :-[:-[
daisy15
Siatkarka

Post autor: daisy15 »

Ta antykoncepcja składa się z 21 aktywnych tabletek koloru różowego oraz 7 tabletek placebo w kolorze białym. Kiedy jesteś w momencie przyjmowania białych tabletek, to powinno wystąpić krwawienie. Jeśli nie chcesz krwawienia, to omijasz białe tabletki i bierzesz od razu pierwszą różową tabletkę z nowego opakowania.

Tabletki możesz zacząć brać w dowolnym dniu cyklu, tylko jeśli współżyjesz to musisz się dodatkowo zabezpieczać przynajmniej przez pierwszy tydzień.

Najlepiej przeczytaj ulotkę, tam jest wiele wyjaśnione 😉