Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: kvsiv17 »

malyslonik pisze: śr cze 04, 2025 11:02 am Jak w śpiączce, skoro była informacja, że wyszedł ze szpitala?
Wyszedl z iomu, nie ze szpitala.
an3tka111
Gacie z oceanu

Post autor: an3tka111 »

Będę bardzo wdzięczna za szybkie wprowadzenie w temat - ponad 80 stron to mnóstwo materiału do nadrobienia.

Przeczytałam kilka ostatnich stron i mam kilka pytań.

Czy może ktoś mnie wprowadzić w temat monitoringu?
Ciało Mai chyba było odnalezione na jakimś zalesionym terenie, a gdzie została zamordowana skoro podobno jest to widoczne na monitoringu? I skoro podobno matka miała mieć do niego dostęp? Gdzieś u nich w domu? na posesji? ktoś coś??
Gdzieś na początku sprawy w mediach mijały mi jakieś nagłówki że oboje lubili substancje niedozwolone. To prawda?
Jak duże obrażenia odniosła Maja? W sensie, naprawdę było to brutalne morderstwo pod kątem skatowania jej? Czy brutalne w znaczeniu bezczelne? I wiadomo może czy miała we krwi coś niedozwolonego?
Rozumiem, że matula odwala shit, ale ktoś wie ile prawdy jest w tej relacji że Maja była giga hejterką?

Będę wdzięczna za wprowadzenie, ostatnio trochę żyłam pod kamieniem. Dzięki!
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

masz wszystko w tym wątku to poczytaj. A jak ci się nie chce to spytaj czata GPT XD
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

czy jeśli ona była podobno hejterka , to daje to prawo inżynierowi od drewnianych domków do zabójstwa i ucieczki za granice ??

morderstwo to morderstwo.
siaka bum bum
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

an3tka111 pisze: śr cze 04, 2025 11:30 am Będę bardzo wdzięczna za szybkie wprowadzenie w temat - ponad 80 stron to mnóstwo materiału do nadrobienia.

Ciało Mai chyba było odnalezione na jakimś zalesionym terenie, a gdzie została zamordowana skoro podobno jest to widoczne na monitoringu? I skoro podobno matka miała mieć do niego dostęp? Gdzieś u nich w domu? na posesji? ktoś coś??
Gdzieś na początku sprawy w mediach mijały mi jakieś nagłówki że oboje lubili substancje niedozwolone. To prawda?
Jak duże obrażenia odniosła Maja? W sensie, naprawdę było to brutalne morderstwo pod kątem skatowania jej? Czy brutalne w znaczeniu bezczelne? I wiadomo może czy miała we krwi coś niedozwolonego?
Rozumiem, że matula odwala shit, ale ktoś wie ile prawdy jest w tej relacji że Maja była giga hejterką?

Kanał kryminalny extra na YT i się wszystkiego dowiesz.
Awatar użytkownika
Karolyna12348
BlondDoczep

Post autor: Karolyna12348 »

an3tka111 pisze: śr cze 04, 2025 11:30 am Będę bardzo wdzięczna za szybkie wprowadzenie w temat - ponad 80 stron to mnóstwo materiału do nadrobienia.

Ciocia zamordowanej powiedziała, że istnieje nagranie z wewnętrznego obwodu stolarni, które zarejestrowało morderstwo, jest też nieoficjalne ustalenie, że moment zabójstwa został utrwalony na jednym z nagrań monitoringu, o których mówił na konferencji prokurator, twierdząc, że są "koronnym, obiektywnym, dowodem".
To ich posesja, więc matka mogła mieć dostęp, zresztą gdzieś przewinęło się, że rodzina zmarłej martwi się, że nagrania znikną.
W sprawie pojawia się wiele plotek i niewiadomych, krążyło nawet jakieś wspólne zdjęcie, na którym ponoć obydwoje zażywają, ale nie widziałam nigdzie wiarygodnego potwierdzenia.
Sama przyczyna śmierci to rozległe obrażenia głowy, na ciele ślady skrępowania i przypalania jakąś żrącą substancją. Wydaje mi się, że wyniki badań toksykologicznych nie zostały opublikowane.

Ile prawdy pewnie się nie dowiemy bo każdy ma swoją prawdę. Jednak w internecie dużo z narracji o hejterce opierało się na profilu na instagramie, który wyśmiewał Bartka, a o prowadzenie, którego internetowi detektywi od razu posądzili Maje, do jego prowadzenia ponoć przyznał się ktoś inny. Pojawiały się też głosy, że Bartek sam śmiał się z tego profilu i raczej nie robił na nim wrażenia. Ale tak jak mówię, to kwestia relacji dwójki nastolatków, zapewne burzliwa, oni sami mieliby zapewne problem, żeby dokładnie ją określić. Według rodziny Mai byli kiedyś parą, mama Bartka temu zaprzecza.
Tylko spokój nas uratuje
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

amarenka pisze: pn cze 02, 2025 7:36 pm Jakim znowu lasku
chodzilo mi o miejsce zabojstwa
malyslonik
WhiteParty

Post autor: malyslonik »

kvsiv17 pisze: śr cze 04, 2025 11:11 am Wyszedl z iomu, nie ze szpitala.
Ok. Coś źle zapamiętałam :)
an3tka111
Gacie z oceanu

Post autor: an3tka111 »

Karolyna12348 pisze: śr cze 04, 2025 1:49 pm Ciocia zamordowanej powiedziała, że istnieje nagranie z wewnętrznego obwodu stolarni, które zarejestrowało morderstwo, jest też nieoficjalne ustalenie, że moment zabójstwa został utrwalony na jednym z nagrań monitoringu, o których mówił na konferencji prokurator, twierdząc, że są "koronnym, obiektywnym, dowodem".
To ich posesja, więc matka mogła mieć dostęp, zresztą gdzieś przewinęło się, że rodzina zmarłej martwi się, że nagrania znikną.
W sprawie pojawia się wiele plotek i niewiadomych, krążyło nawet jakieś wspólne zdjęcie, na którym ponoć obydwoje zażywają, ale nie widziałam nigdzie wiarygodnego potwierdzenia.
Sama przyczyna śmierci to rozległe obrażenia głowy, na ciele ślady skrępowania i przypalania jakąś żrącą substancją. Wydaje mi się, że wyniki badań toksykologicznych nie zostały opublikowane.

Ile prawdy pewnie się nie dowiemy bo każdy ma swoją prawdę. Jednak w internecie dużo z narracji o hejterce opierało się na profilu na instagramie, który wyśmiewał Bartka, a o prowadzenie, którego internetowi detektywi od razu posądzili Maje, do jego prowadzenia ponoć przyznał się ktoś inny. Pojawiały się też głosy, że Bartek sam śmiał się z tego profilu i raczej nie robił na nim wrażenia. Ale tak jak mówię, to kwestia relacji dwójki nastolatków, zapewne burzliwa, oni sami mieliby zapewne problem, żeby dokładnie ją określić. Według rodziny Mai byli kiedyś parą, mama Bartka temu zaprzecza.
Bardzo dziękuję za rzetelny skrót!!!
madzix1.2.3.4.5
BlondDoczep

Post autor: madzix1.2.3.4.5 »

Myślę, że na większość pytań nie będzie odpowiedzi bo nawet jeżeli dojdzie już do skazania sprawcy to sprawa jest na tyle brutalna.. że prawda może być przerażająca i po prostu ze względu i na dobro rodziny jak i dla dobra sprawy nie udzielą wszystkich informacji. Bo po co budzić tym sensacje. Ja ogólnie polecam ci jak chcesz być na bieżąco z informacjami kanał kryminalni extra na yt. Chłopaki bardzo merytorycznie przedstawiają informacje które sami zdobywają , w tej sprawie od początku. Z resztą nie tylko w tej, więc oni mają aktualną wiedzę bo są cały czas w kontakcie z rodziną tej dziewczynki i byli też nie raz na miejscu w mlawie.
Jeśli chodzi o monitoring - to oczywiście , że nikt ci nie powie co kamery nagrały dokładnie, chociaż no najwięcej zdradza to matka chłopaka. Ale co zostało przekazane przez samą prokuraturę to , że właśnie monitoring pozwolił ustalić, że to właśnie Bartek jest sprawcą. A to z kolei wraz z innymi dowodami pozwoliło wystawić za nim europejski nakaz zatrzymania którego nie mozna wystawić na podstawie tylko poszlak.

Na temat ofiary zbytnio nie chce się wypowiadać bo ona już nic powiedzieć nie może.. nawet jeżeli brałaby te narkotyki choć informacje które były przekazywane z bardziej rzetelnych źródeł mówią o tym, że dziewczyna ten etap miała już za sobą. Ale nawet gdyby to nie zginęła przez narkotyki i nie powinno być to dla kogokolwiek argument by ją oceniać bo tu chodzi o życie którego nikt nie powinien był jej odebrać. Ona miała 16 lat, to było dziecko.. jeszcze miała tyle przed sobą, więc tak naprawdę nic tej zbrodni nie usprawiedliwi. Zaś o chłopaku nawet sama matka mówiła w taki sposób, że Maja przychodziła do „byłego już dealera” jak mówiła, że Maja nachodzi Bartka. O tym hejcie jest tylko narracja matki. Zauważ, że ona nigdzie nie wskazała żadnego dowodu na to. Chce bronić syna ale nie pokazała żadnej wiadomości by dziewczyna do niego pisała, by go jakkolwiek zaczepiała - więc dla mnie to jest jej słaba linia obrony. Nie ma też żadnej osoby która by gdziekolwiek napisała, że Maja jej coś zrobiła, że ją dręczyła czy cokolwiek w tym stylu. Ta dziewczyna mieszkała przez ostatnie lata w innym mieście w ogóle. A koleżanki ze szkoły dobrze się wypowiadaly o niej. Sam Bartek powiedział, że miał romans z tą dziewczyną więc jak dla mnie to ona nie była jemu obojętna, większą nienawiść w jej stronę wyczuwam u matki bo nawet po śmierci jedyną jej narracją jest cały czas Mają, nie potrafi nawet odpuścić gdy to dziecko nie żyje 🤯. A może chłopak był o nią zazdrosny, może dostał wcześniej od niej kosza i nie mógł przeboleć , że wybrała innego lub jego odrzuciła z jakiegoś powodu. Chodzą też plotki, że mogła mieć na niego jakieś haki- stąd by można było snuć domysły skąd u niego taka wściekłość , bo skoro uderzał ją kilkanaście razy to przemawia za tym nienawiść wobec niej. To też dobre pytanie skąd tyle nienawiści w tak młodej osobie.. znaczy no ja jak czytam wpisy matki to rozumiem ale to ustalą jak chłopak zacznie mówić.
Poza tym. Matka tego chłopaka tez atakowała kobietę z tiktoka której też zarzucała hejt a ta kobieta pokazała dowody- zrobiła film z którego wynika, że to matka chłopaka atakowała ją, nie odwrotnie. A jej linią obrony było to, że ta kobieta jest znana z tiktoka 😂 no rzeczywiście osoba która nagrywa na tiktoku miałaby nie być z nim kojarzona. Dlatego proponuję nie sugerować się tym co ta matka wypisuje bo widać, że ta kobieta jest po prostu chora, żyjąca w jakimś obłędzie bo ona dosłownie w tym momencie oskarża już wszystkich o to, że atakują jej syna włącznie z prokuraturą i służbami. Bartek miał już sprawy za przemoc na innych- jedna sprawa jest nadal w toku . Nawet miał nakaz nałożony przez sąd kontaktu z pokrzywdzonym i sprawa miała odbyć się w styczniu ale Kaśka z synem się nie wstawiła na sprawę.
Co do obrażeń tej dziewczynki- to sam fakt , że jest to zbrodnia ze szczególnym okrucieństwem mówi, że musiał ją smark męczyć. Ale jakie miała dokładniejsze obrażenia niż te ktore są wymieniane w necie to wskaże opis posekcyjny- a tego raczej nikt nie poda do informacji publicznej ze względu na dobro rodziny. Za samo zbezczeszczenie zwłok nie miałby zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem. To czy była pod jakimiś środkami mają wskazac wyniki próbek które zostały zabezpieczone. Czy już są? Może śledczy mają. Czeka się na nie około miesiąc. W każdym razie na monitoringu gdzie wychodzi Maja z bloku widać, że dziewczyna wygląda normalnie , nic w jej zachowaniu nie budzi zastrzeżeń . Tak samo na nagraniu które matka smarka wrzuciła co mijała ich posesję.. więc jeżeli były później jakieś substancje to Maja mogla je zazyc nawet nie z własnej woli.
Gamora
BlondDoczep

Post autor: Gamora »

Możliwe, że okrucieństwo zabójstwa nie wynikało z nienawiści/zazdrości o samą Maję, a było wyładowaniem jakiejś frustracji. Mało to frustratów wyładowujących się na kobietach? Kobiety zawsze są "jakoś" winne. Plus typ miał już wcześniej problemy z niekontrolowaną agresją.
morulka
Ciastko

Post autor: morulka »

Przed chwila jakaś kobieta z Mławy, której synowie znali zarówno Maję i Bartka napisała na jednej z grup na fb, że byli parą, a chłopak chwalił się kolegom, że ze sobą …. Czuję, że to będzie gruby i pogmatwany wątek….
Nat56789
BlondDoczep

Post autor: Nat56789 »

Jest wywiad z matką Bartka... Mniej więcej 1:33:50
https://tiny.pl/rr4pg7s4
liliona12
LouiBag

Post autor: liliona12 »

Nat56789 pisze: czw cze 05, 2025 10:26 am Jest wywiad z matką Bartka... Mniej więcej 1:33:50
https://tiny.pl/rr4pg7s4
Niezła jest. Wy też byście nie pamiętali, że się z kimś spotkaliście i go zabiliście?
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Post autor: kvsiv17 »

liliona12 pisze: czw cze 05, 2025 10:40 am Niezła jest. Wy też byście nie pamiętali, że się z kimś spotkaliście i go zabiliście?
Pamiec absolutna. To
Jak on te czerwone paski zdobywal jak ma pamiec zlotej rybki?
itbdifz
Channelka

Post autor: itbdifz »

skoro bartek nie pamieta ze sie spotkali, to moze serio byli jacys na dragach czy czyms takim, co do Mai chodzacej na czworaka to mozemy juz wymyslac mnostwo teorii
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Modna

Post autor: FaconSexe88 »

przez to świrowanie Pani MaDki w internetach , nie ważne jaką strategie obiorą , każdy ruch matki w sieci jest przeciwko Bartkowi. Ja niewiem ile ona płaci adwokatowi ,że podjął sie sprawy . Mimo , że Pani Madka takie fikołki w sieci robi.
siaka bum bum
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

Limonene pisze: śr cze 04, 2025 11:37 am masz wszystko w tym wątku to poczytaj. A jak ci się nie chce to spytaj czata GPT XD
Powodzenia czytac 90 stron calego watku... nie mozesz odpowiedziec po krotce dziewczynie, skoro wiesz?
Kasibas
TrampekLV

Post autor: Kasibas »

itbdifz pisze: czw cze 05, 2025 11:10 am skoro bartek nie pamieta ze sie spotkali, to moze serio byli jacys na dragach czy czyms takim, co do Mai chodzacej na czworaka to mozemy juz wymyslac mnostwo teorii
Bartek pamięta, a Maja na czworakach nie chodziła. Ta kobieta ewidentnie kłamie, próbuje wybielić syna- mordercę i oczerniać ofiarę.
Kk_k
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kk_k »

Czyli wychodzi że mógł to być motyw zazdrości. Skoro byli razem, lub spotykali się na S. Jakaś relacja ich łączyła. B sam pisał że M jakiś chłopak odwoził autem do domu przed tym wszystkim. Gdy się dowiedział mógł wpaść w szał i dalej wiadomo co się stało..
Duszyczka
ewunia144
Koczkodan

Post autor: ewunia144 »

itbdifz pisze: czw cze 05, 2025 11:10 am skoro bartek nie pamieta ze sie spotkali, to moze serio byli jacys na dragach czy czyms takim, co do Mai chodzacej na czworaka to mozemy juz wymyslac mnostwo teorii
Maja raczej w domu by nie wzięła. Spotkała sie z Bartkiem ok godz 19.45 a o 20.20 już miala wyłączony tel.
czarnamalinaa
LemonkowaCola

Post autor: czarnamalinaa »

Komentarz do słów matki o chodzeniu na czworakach.
Nvm ile w tym prawdy, ale brzmi sensownie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czarnamalinaa
LemonkowaCola

Post autor: czarnamalinaa »

Tu też w temacie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
abece
SushiRoll

Post autor: abece »

Mi też to chodzenie na czworakach skojarzyło się z uciekaniem, biedna dziewczyna
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Chyba od razu skumała, że coś jest nie tak, bo próbowała kontaktować się z koleżanką.

Czy wiadomo już kiedy B. wraca do kraju?