Imiona, które są Wam nie podobają
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Mezzosopran
Re: Imiona, które są Wam nie podobają
Kinga nie podoba mi się, bo jest takie ciężkie.
W sumie nie lubię wszystkich typowo polskich imion, szczególnie szeleszczących (np. Szczepan). Christina ok, Krysia fuj. Sophie piękne, Zofia/Zosia fuj. Przepraszam wszystkie Krysie i Zosie, Szczepanów nie przepraszam bo to juz serio lekka przesada mieć tak na imię. 
-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
Szukając imienia dla dziecka uświadomiłam sobie, że mam ich całkiem sporo mimo że nie znam albo nie miałam jakiś doświadczeń z osobą o tym imieniu.
Justyna, Kinga, Elwira, Gabriela, Pamela, Monika
Olaf, Oskar, Filip
To takie pierwsze, które przyszły mi do głowy. Każde z nich ma to coś na nie
Justyna, Kinga, Elwira, Gabriela, Pamela, Monika
Olaf, Oskar, Filip
To takie pierwsze, które przyszły mi do głowy. Każde z nich ma to coś na nie
-
jestemjakptak
- Channelka
Katarzyna dla dziewczynki, Ignacy dla chłopca.
-
dwabambosze
- Sukienka_Z_Lu_k**wa
Zosia i Antosia - za dużo dookoła
Podobno nigdy się człowiek nie dowie ilu ludzi tak naprawdę nie lubi albo coś do nich ma póki imienia dla dziecka nie musi wybrać
I rzeczywiście tak jest bo kilka imion lubiłam ale moj stosunek do imienia się zmienił po spotkaniu wielu osób.
Mówi się, że lubi/ nie lubi się kogo się spotkało a nie imię
I rzeczywiście tak jest bo kilka imion lubiłam ale moj stosunek do imienia się zmienił po spotkaniu wielu osób.
Mówi się, że lubi/ nie lubi się kogo się spotkało a nie imię
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Skojarzyło mi się: słyszałam, jak dzieci wołają do siebie "Staaaaachuuu". One nie wiedzą, że dorosłym to się kojarzy z panem spod sklepu. :D
A Staś to ogólnie ładne imię. Jeszcze parę lat i może te skojarzenia odejdą w niepamięć.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Jeszcze nie lubię imion, które dziwnie brzmią w połączeniu z nazwiskiem. Np. bardzo krótkie imię i krótkie nazwisko. Najgorzej jak się rymują. Typu Jan Dzban, Zoja Boja. Dużo osób daje dzieciom takie konfiguracje, dla mnie one brzmią jak wyliczanka.