Ja jestem spokojna, tylko ty się tutaj agresywnie rzucasz w odpowiedzi na zwykle pytanie. Te teksty rodem z gimbazy typu "utkaj się" .. nie mój poziom interakcji, EOT.PrzemoKondratowicz pisze: ↑śr mar 26, 2025 8:55 pm Swoją drogą kotku wściekły, tutaj używam formy męskiej. Sprawca, z samochodem, nie kobieta, sprawczyni, żeby było po rowno. Więc weź się uspokój i utkaj, bo odbierasz sprawie powagi jakimiś totalnymi pierdoletami i projekcjami.
iwona wieczorek
Moderator: verysweetcherryRe: iwona wieczorek
-
gossipgirlxox
Mnie jakoś nie pasuje ta przypadkowa osoba, chociaż nie można wykluczyć, ale czy taka osoba, która potrąciłaby Iwonę i na szybko "sprzątała" ciało nie zostawiłaby żadnych śladów? Zbrodnia doskonała?
Jej znajomi z którymi balowała, już od rana zaczęli jej szukać. Paweł na szybko usuwał treści z jej komputera, jakby wiedział, że już nie wróci. Namówił też z samego rana przyjaciółkę Iwony, żeby zadzwoniła do mamy Iwony (z pytaniem chyba czy Iwona idzie grać w siatke, czy coś w tym stylu). Nie było też przypadkiem jakiejś wiadomości wysłanej tuż po zaginięciu na gg Iwony, że jest w burdelu? Już wszystkiego nie pamiętam, ale kiedyś byłam mocno wkręcona w temat. Nie uważam, żeby zrobili jej coś znajomi z którymi balowała, ale ciężko mi w to uwierzyć, że nie mają pojęcia co mogło się stać.
Jej znajomi z którymi balowała, już od rana zaczęli jej szukać. Paweł na szybko usuwał treści z jej komputera, jakby wiedział, że już nie wróci. Namówił też z samego rana przyjaciółkę Iwony, żeby zadzwoniła do mamy Iwony (z pytaniem chyba czy Iwona idzie grać w siatke, czy coś w tym stylu). Nie było też przypadkiem jakiejś wiadomości wysłanej tuż po zaginięciu na gg Iwony, że jest w burdelu? Już wszystkiego nie pamiętam, ale kiedyś byłam mocno wkręcona w temat. Nie uważam, żeby zrobili jej coś znajomi z którymi balowała, ale ciężko mi w to uwierzyć, że nie mają pojęcia co mogło się stać.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ciężko nie odpisywać będąc atakowanym za przywalanie się do bezsensownych rzeczy
Nie wiem, może być tak że Iwona niefortunnie upadła i po prostu ktoś ją spakował do auta. Nie musiało być wielu śladów poza tymi na samochodzie ale jak to był ktoś z innego regionu Polski to już nie dojdą jakie ślady zostały na samochodzie
- Extravaganza
- RoyalBaby
A ja napiszę na temat białego fiata Cinquecento, komentarz ze screenem z interii jakiegos gościa, który podawal rzekomą lokalizacje ciała. Komentarz jest z tego artykułu z 2022: (interia w 2022 wyłączyła komentarze więc już go nie ma) lokalizacja z Cinquecento pokrywa sie 1:1 z tą ze starego komentarza: jest słup z lewej, spalarnia z prawej no i przede wszystkim ta tlusta langusta na odrapanym budynku. Pytanie, co to za chlop siedzi w Cinquecento na zdjęciach googla, ale policja widocznie ma powód, żeby się nim zainteresować po tylu latach chodzi o to, że nie mogło być trollowania, bo na czas pisania tamtego komentarza na Interii w 2022 nikt nie mówił publicznie o białym cinquecento i sam komentarz też o tym nie wspomina bo policja dopiero w 2024 napisała na temat tego auta. I zastanawiam się, czy nie jest przypadkiem tak, że śledczy znaleźli ten komentarz na interii i namierzyli miejsce i zobaczyli cinquecento, a następnie przejrzeli monitoring i na nagraniach z ulicy Piastowskiej również zobaczyli białe Cinquecento, jeżeli tak i to miejsce jest już przejrzane i sprawdzone, to lipa, ale też w drugą stronę Policjanci widzieli ten komentarz, poszli na Google maps i tak zobaczyli białe Cinquecento, załóżmy, że na monitoringu Piastowskiej przez 2 godziny po zaginięciu jechalo pewnie w okolicy ze 100 samochodów więc na pewno było tam kilka Cinquecento a mógł się trafić i biały. Tak czy owak to musiałby być niezły zbieg okoliczności, że chłop podał lokalizację miejsca gdzie znajduje się Cinquecento w 2022 a w 2024 policja poinformowała, że białe CInquecento może mieć związek ze sprawą. Fotkę załączam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja stawiam na to, ze ta wiadomosc z tym fiatem to była prowokacja i śledczy maja kogoś na oku. Przecież to bez sensu by pytać zwyklych ludzi czy ktoś pamięta białego fiata 17lipca o 5 rano na danej ulicy. Zresztą fiata nagrano o 5:07, a kogo nagrano ulice obok o 5:01? Panów sm....rzy.
- Extravaganza
- RoyalBaby
Warto dodać, ze biały Fiat Cinquecento stał nieruszany na parkingu Dąbrowszczaków w latach 2011-2014 (zdjęcia Google maps) Czy to ten sam co na nagraniu z ulicy Piastowskiej? Nie wiadomo, ale mozliwe. Potem jakimś cudem zniknął. Ulica ta jest blisko Parku Reagana.noth pisze: ↑śr kwie 23, 2025 10:56 pm Ja stawiam na to, ze ta wiadomosc z tym fiatem to była prowokacja i śledczy maja kogoś na oku. Przecież to bez sensu by pytać zwyklych ludzi czy ktoś pamięta białego fiata 17lipca o 5 rano na danej ulicy. Zresztą fiata nagrano o 5:07, a kogo nagrano ulice obok o 5:01? Panów sm....rzy.
- Extravaganza
- RoyalBaby
Moim pierwszym skojarzeniem było powiązanie tego fiata z watkiem pracowników sprzatajacych gdzie o 5:01 smieciarka zjeżdża ze swojego rejonu pracy właśnie w rejon ulicy Dąbrowszczaków, gdzie znajdują się garaże, a o garażach wspominał prezes agencji Lampart że tam ciało Iwony miało zostać przewiezione śmieciarka i ukryte a garaże te miały znajdować się przy Parku Reagana.
O 5:17 śmieciarka nagrywa się ponownie na kamerze w Parku Reagana jak wraca od strony ul Piastowskiej. A o 5:07 na tej samej ul Piastowskiej widać już poruszający się biały fiat Cinquecento. Nie sposób więc nie zauważyć zbieżności i możliwości jaka się rysuje, ciało niekoniecznie musiało by tam zostać ukryte w garażu lecz na przykład od razu przeniesione do prywatnego pojazdu jednego z pracowników i tym pojazdem od razu przewiezione gdzieś indziej.
To oczywiście tylko możliwość i wcale nie stwierdzam że tak akurat było. Przyjmując hipotezę ze śmieciarką za słuszną, do "wymiany" musi dojść 5:02-5:06 bo o 5:07 nagrywa się biale Cinquecento.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
LoriLovingLife
- MoetGlass
W przypadku Iwony potrzebne jest śledztwo do śledztwa i potem proces poszlakowy. Sprawa tak jak zazwyczaj bywa została zawalona w pierwszych kilku dniach. Począwszy od nadania złego priorytetu, poprzez brak bardzo ścisłego przesłuchania towarzystwa z parku Reagana, a na prześledzeniu i zbadaniu samochodu, którym poruszał się Patryk skończywszy. Te rzeczy nie wyszły i odleciały na samym początku i nie da się ich już zawrócić. Ostatnią nadzieją był Marek Siewiert, ale odsunięto go od sprawy, bo obnażało to pierwotne błędy. Praca Siewierta przepadła, a wraz z nią nadzieja na rozwiązanie tej sprawy.
I cóż z tego, że wiemy, co się stało skoro nie możemy tego udowodnić w sądzie?
no właśnie, jeżeli wiemy co się stało to co się stalo i kto to zrobił?LoriLovingLife pisze: ↑pn maja 05, 2025 11:14 am W przypadku Iwony potrzebne jest śledztwo do śledztwa i potem proces poszlakowy. Sprawa tak jak zazwyczaj bywa została zawalona w pierwszych kilku dniach. Począwszy od nadania złego priorytetu, poprzez brak bardzo ścisłego przesłuchania towarzystwa z parku Reagana, a na prześledzeniu i zbadaniu samochodu, którym poruszał się Patryk skończywszy. Te rzeczy nie wyszły i odleciały na samym początku i nie da się ich już zawrócić. Ostatnią nadzieją był Marek Siewiert, ale odsunięto go od sprawy, bo obnażało to pierwotne błędy. Praca Siewierta przepadła, a wraz z nią nadzieja na rozwiązanie tej sprawy.
-
AnalogowySmok
- Tritonotti
-
Ameliaamelka
Wszyscy mówią "wiemy co się stało " a nikt nie mówi co się stało xdd ja np. nie wiem co się stało i myślę że wiele innych osób też nie
- SmokAnalog
- 120mkw
- berry blast
- Kciuk
myślę, że warto się skupić na tym ostatnim smsie który Iwona wysłała, chyba do Adrii - mianowicie o treści "o gówno mnie zaczepiają". kto ją zaczepiał? całkiem przypadkowe osoby, czy może były chłopak z którym tydzień wcześniej doszło do rękoczynów? uważam, że została wciągnięta do samochodu, do domu na pewno nie wróciła.
zastanawia mnie też fakt, że na rano byli umówieni na siatkę, w związku z czym znajomi zaczęli jej szukać już od ósmej rano. kto się umawia na siatkę na 8 skoro impreza skończyła się po 3 (monitoring zarejestrował Iwonę po raz ostatni o godzinie 4.12)? poza tym jej mama mówiła, że Iwona lubiła sobie pospać.
zastanawia mnie też fakt, że na rano byli umówieni na siatkę, w związku z czym znajomi zaczęli jej szukać już od ósmej rano. kto się umawia na siatkę na 8 skoro impreza skończyła się po 3 (monitoring zarejestrował Iwonę po raz ostatni o godzinie 4.12)? poza tym jej mama mówiła, że Iwona lubiła sobie pospać.
Przecież ten telefon to była wymówka żeby sprawdzić czy Iwona jest w domu. Kto normalny umawia się na siatkę po całonocnej imprezie na 8 rano?berry blast pisze: ↑sob cze 14, 2025 9:10 pm myślę, że warto się skupić na tym ostatnim smsie który Iwona wysłała, chyba do Adrii - mianowicie o treści "o gówno mnie zaczepiają". kto ją zaczepiał? całkiem przypadkowe osoby, czy może były chłopak z którym tydzień wcześniej doszło do rękoczynów? uważam, że została wciągnięta do samochodu, do domu na pewno nie wróciła.
- berry blast
- Kciuk
Ci co wiedzą to wiedza. Na bank to ci najbliżsi znajomi, nie biegał po parku morderca z nożemAmeliaamelka pisze: ↑śr maja 28, 2025 1:04 pm Wszyscy mówią "wiemy co się stało " a nikt nie mówi co się stało xdd ja np. nie wiem co się stało i myślę że wiele innych osób też nie
To ZNAJOMI
Ta sprawą jak wiele innych z tego czasu była robiona po staremu. Po staremu to znaczy, że jak trzeba było to lądowało się w samochód akta sprawy, dowody i przypadkiem gdzieś tam się spalił.
Ciało Iwony najprawdopodobniej ktoś zakopał na plaży, ale potem przeniósł i ciul.
Nawet nie chodzi o to, że ktoś tuszował sprawę. Bardziej chodzi o to, że wiele osób poszłoby siedzieć za niedopełnienie obowiązków.
Kiedyś ktoś się przyzna. Po pijaku. Przed śmiercią. Whatever. Człowiek to zawsze najsłabsze ogniwo.
Ciało Iwony najprawdopodobniej ktoś zakopał na plaży, ale potem przeniósł i ciul.
Nawet nie chodzi o to, że ktoś tuszował sprawę. Bardziej chodzi o to, że wiele osób poszłoby siedzieć za niedopełnienie obowiązków.
Kiedyś ktoś się przyzna. Po pijaku. Przed śmiercią. Whatever. Człowiek to zawsze najsłabsze ogniwo.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
No chyba aktualnie to większe zagrożenie jest ze strony policji niż współwinnych xD tyle ludzi by poleciało ze stołków że już teraz policja gra do jednej bramki ze sprawcąEVITA_01 pisze: ↑wt cze 17, 2025 3:56 pm Ta sprawą jak wiele innych z tego czasu była robiona po staremu. Po staremu to znaczy, że jak trzeba było to lądowało się w samochód akta sprawy, dowody i przypadkiem gdzieś tam się spalił.
A ja uważam, że za tą sprawą stoi ktoś groźny/wpływowy i dlatego panuje zmowa zmilczenia.EVITA_01 pisze: ↑wt cze 17, 2025 3:56 pm Ta sprawą jak wiele innych z tego czasu była robiona po staremu. Po staremu to znaczy, że jak trzeba było to lądowało się w samochód akta sprawy, dowody i przypadkiem gdzieś tam się spalił.
Świadkowie boją się zeznać bo wiedzą, że spotka ich za to śmierć.
I tak, masz rację, pozostaje jedynie liczyć na to, że prawdę powie dopiero ktoś na łożu śmierci. O ile będzie w stanie powiedzieć.
Fajnie by było, bo wtedy można nie czuć takiego rozgoryczenia. Najgorsze są zwykłe zaniedbania służb. Mogli, ale np. nie chciało się, bo to już lecą nadgodziny, bo w pokoju obok flache otwierali i trzeba było się streszczać. W przypadku zaginięć raczej wszystko zrzuca się na zabalowala/ jest dorosła/pewnie wróci, byle tylko nie robić sobie roboty.
Z tego co wiem piąte przez dziesiąte mogło tak być. Dlatego jak zgłaszacie zaginięcie, nie dajcie się spławić;) mówcie , że jest zagrożenie życia bla bla.
Z tego co wiem piąte przez dziesiąte mogło tak być. Dlatego jak zgłaszacie zaginięcie, nie dajcie się spławić;) mówcie , że jest zagrożenie życia bla bla.