Zaginięcie Patryka Kościowskiego
Moderator: verysweetcherryZaginięcie Patryka Kościowskiego
Patryk Kościowski, 31-latek z Radomia jest zawodnikiem MMA, trenuje w klubie Cross Fight Radom. Na majowy, długi weekend wraz z dziewczyną wyjechał do Hiszpanii. Ostatni raz był widziany na autostradzie AP-7 z Malagi do Marbelii w nocy z 2 na 3 maja. Para pokłóciła się i Patryk około godziny 2.30, w pobliżu punktu poboru opłat w rejonie Mijas-Fuengirola wysiadł z samochodu i oddalił się. Jeszcze o godzinie 3.13 kontaktował się telefonicznie z bliskimi, wysyłał sms-y do swojej dziewczyny. Później telefon zamilkł. Od tamtej pory nie ma z nim żadnego kontaktu. Jego "komórka" jest nieaktywna. Mężczyzna ma przy sobie dokumenty.
Tutaj link do posta jego dziewczyny: https://www.facebook.com/groups/5565567 ... 256687882/
Tutaj link do posta jego dziewczyny: https://www.facebook.com/groups/5565567 ... 256687882/
Patryk nie chciał wrócić do auta, nie chciał również zamówić Ubera. Niestety nie chciał podać swojej lokalizacji, żeby można było po niego wrócić, uparcie twierdził, że wróci sam na pieszo. Bateria w telefonie mężczyzny juz padała, o 3:11 wysłał ostatniego smsa, a o 4:00 telefon juz był wyłączony.
Patryk do chwili obecnej nie powrócił, nie nawiązał żadnego kontaktu a jego losy pozostają do dziś nieznane.
Patryk do chwili obecnej nie powrócił, nie nawiązał żadnego kontaktu a jego losy pozostają do dziś nieznane.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Słyszałam już o tym i od razu skojarzyło mi się to ze sprawą Jaya Slatera. Mam nadzieje, że teraz będzie lepsze zakończenie.
Jednak to ta dziewczyna widziała go ostatni raz... Nieważne o co się pokłócili, ale zostawić kogoś samego w obcym kraju, w nocy i pewnie nie do końca trzeźwego to raczej nie wróży nic dobrego. Zaginął 2 maja, a posty i nagłaśnianie sprawy dopiero od dwóch dni
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Obie strony nieodpowiedzialne.
On, że zrobił szopkę i wysiadł w obcym kraju w środku nocy a ona, że go zostawiła.
Obawiam się, że finał może być tragiczny
On, że zrobił szopkę i wysiadł w obcym kraju w środku nocy a ona, że go zostawiła.
Obawiam się, że finał może być tragiczny
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ale co ona miała zrobić? Pobić pijanego zawodnika mma i siłowo zaciągnąć do auta? Samemu stać tam całą noc i ryzykować własne bezpieczeństwo dla pijackich wybryków?xclauu pisze: ↑śr maja 07, 2025 10:13 am Jednak to ta dziewczyna widziała go ostatni raz... Nieważne o co się pokłócili, ale zostawić kogoś samego w obcym kraju, w nocy i pewnie nie do końca trzeźwego to raczej nie wróży nic dobrego. Zaginął 2 maja, a posty i nagłaśnianie sprawy dopiero od dwóch dni
Czytałem o tym i zastanawiam się co z nim się stało
Skoro byli narzeczeństwem to znała go, mogła jakoś wpłynąć na niego aby nie wysiadał z auta na autostradzie, tylko np. wyjaśnią sobie w hotelu/rano/pójdzie na spacer sam jak wrócą bezpiecznie do miejsca pobytu. Tak naprawdę tylko ona wie co się z nim stało, na autostradzie są kamery, ludzie mają kamerki w samochodach - to chyba dużo ułatwia w odtworzeniu jego drogi do hotelu.PrzemoKondratowicz pisze: ↑śr maja 07, 2025 10:55 am Ale co ona miała zrobić? Pobić pijanego zawodnika mma i siłowo zaciągnąć do auta? Samemu stać tam całą noc i ryzykować własne bezpieczeństwo dla pijackich wybryków?
Czytałem o tym i zastanawiam się co z nim się stało
Poza tym widziałam wypowiedź jego trenera, z której wynika, że w obrębie zaginięcia mieszka wielu Marokańczyków, którzy żyją głównie z rabunków, źródło: https://sport.interia.pl/mma/news-zagin ... Id,7960794
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Bardzo łatwo się mówi. Ale jak ktoś się uprze i cię nie chce na oczy widzieć to przez pustynię na pieszo wróci i go wolami nie zaciągniesz.xclauu pisze: ↑śr maja 07, 2025 12:47 pm Skoro byli narzeczeństwem to znała go, mogła jakoś wpłynąć na niego aby nie wysiadał z auta na autostradzie, tylko np. wyjaśnią sobie w hotelu/rano/pójdzie na spacer sam jak wrócą bezpiecznie do miejsca pobytu. Tak naprawdę tylko ona wie co się z nim stało, na autostradzie są kamery, ludzie mają kamerki w samochodach - to chyba dużo ułatwia w odtworzeniu jego drogi do hotelu.
Poza tym widziałam wypowiedź jego trenera, z której wynika, że w obrębie zaginięcia mieszka wielu Marokańczyków, którzy żyją głównie z rabunków, źródło: https://sport.interia.pl/mma/news-zagin ... Id,7960794
-
KK0345206239
- Mokra Włoszka
Jak można obwiniać jego narzeczoną
? Przecież jasno napisała, że się POKŁÓCILI, widziałaś kiedyś człowieka w silnych emocjach? Ciężko wtedy kogoś zmusić do rozmowy i racjonalnie tłumaczyć bo osoba w silnym wzburzeniu emocjonalnym nie myśli i nie kontaktuje normalnie. On pewnie dosłownie wybiegł z tego auta i co ta kobieta na autostradzie miała zrobić? Zatrzymać się, wstrzymać ruch i biegać za nim?
- laura_bunko
- Tritonotti
Ja czytałam sprzeczne informacje, raz że jechali taksówką, pokłócili się i wtedy chłopak kazał się zatrzymać i wyszedł, a w innych artykułach, że to ona kierowała a więc musiała być trzeźwa i mogła lepiej zareagować na jego złość. Nie obwiniam tej dziewczyny, ale sprawa jest naprawdę dziwna.
Dzisiaj brat (?) zaginionego apelował o pomoc ludzi z dronami do poszukiwań. Póki co ogarnęli jednego drona. Noc, autostrada i pijany facet, tu nie trzeba rabunku, żeby stała się tragedia. Po mapie terenu wydaje się jakby ta autostrada szła wśród zboczy i gór. Jak dla mnie najprawdopodobniej on próbował zejść z drogi i gdzieś spadł...
-
Dora_Diamant
- Kciuk
takie rozwiązanie jest prawdopodobne. jak z piotrem kijanką, setki teorii, a prawda brutalnie „banalna”…Madaya pisze: ↑śr maja 07, 2025 2:43 pm Dzisiaj brat (?) zaginionego apelował o pomoc ludzi z dronami do poszukiwań. Póki co ogarnęli jednego drona. Noc, autostrada i pijany facet, tu nie trzeba rabunku, żeby stała się tragedia. Po mapie terenu wydaje się jakby ta autostrada szła wśród zboczy i gór. Jak dla mnie najprawdopodobniej on próbował zejść z drogi i gdzieś spadł...
-
KasiaBasia56
- Modna
Niestety nie wygląda to dobrzeMadaya pisze: ↑śr maja 07, 2025 2:43 pm Dzisiaj brat (?) zaginionego apelował o pomoc ludzi z dronami do poszukiwań. Póki co ogarnęli jednego drona. Noc, autostrada i pijany facet, tu nie trzeba rabunku, żeby stała się tragedia. Po mapie terenu wydaje się jakby ta autostrada szła wśród zboczy i gór. Jak dla mnie najprawdopodobniej on próbował zejść z drogi i gdzieś spadł...
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Mam nadzieję że po prostu po kłótni go trzyma i jest cały i zdrowy
Niestety informacja potwierdzona. Na ten moment nie są znane okoliczności.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6068780375
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6068780375
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Współczuję rodzinie i dziewczynie ale poniekąd mogła nawet wezwać policję i powiedzieć, że się awanturuje.. żeby zabrali go na dołek. Zawsze to bezpieczniejsze niż zostawić kogoś samego w środku nocy w obcym kraju dosłownie w polu
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Był tylko pijany czy coś więcej?
- malinowepola2013
- LouiBag
Póki co nie wiele wiadomo . Wiadomo jedynie ,że został odnaleziony martwy
-
Marbellaxx
- Pierścionek_od_passera
Mega smutne
śledziłam tą sprawę, przeczucie od początku mówiło mi że pewnie zginął na autostradzie w wypadku albo spadł skądś, pytanie jak bardzo był pijany… Nie wiem jak można zostawić kogoś pijanego na środku autostrady, to nie mogło skończyć się dobrze
- AlojzyDupa
- KlasaBiznes
Mi się cały czas wydawało, że to pewnie jakaś "głupia" śmierć, nieszczęśliwy wypadek, bo takiemu gościowi raczej nikt by nic nie zrobił. Był wielki i trenował MMA. samob* też mi nie pasowało, bo autostrada to jednak dość absurdalne i rzadko wybierane miejsce na taki wyczyn. Teraz wygrzebałam na Wyborczej:
"W czwartek rano (8 maja) poinformowały, że służby w miejscowości Elviria odnalazły ciało Polaka. Jak spekuluje "Malaga Magazine", mężczyzna prawdopodobnie wyszedł poza ogrodzony pas autostrady AP-7 i szedł w kierunku zabudowań w miasteczku Elviria. Jednak, jak podkreśla autor artykułu, trasa ta w nocy dla osoby pieszej może być niebezpieczna. Niewykluczone, że mężczyzna w ciemności spadł z nasypu".
Jeśli tak było naprawdę, to ogromnie współczuję rodzinie i dziewczynie - nie takiego powrotu z wakacji chciała

"W czwartek rano (8 maja) poinformowały, że służby w miejscowości Elviria odnalazły ciało Polaka. Jak spekuluje "Malaga Magazine", mężczyzna prawdopodobnie wyszedł poza ogrodzony pas autostrady AP-7 i szedł w kierunku zabudowań w miasteczku Elviria. Jednak, jak podkreśla autor artykułu, trasa ta w nocy dla osoby pieszej może być niebezpieczna. Niewykluczone, że mężczyzna w ciemności spadł z nasypu".
Jeśli tak było naprawdę, to ogromnie współczuję rodzinie i dziewczynie - nie takiego powrotu z wakacji chciała
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa