Start
Mój profil

Izotziaja

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Testtesttest111
Koczkodan

Izotziaja

Post autor: Testtesttest111 »

Cześć, czy któraś z Was używała izotretynoinę w żelu ma skórę ?Jak wrażenia? Czy oprócz typowego działania na trądzik udało się jej podziałać w temacie anty-aging?
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Hej, ja nie izot. ale adapalen, który też w teorii jest tylko (póki co) na trądzik, ale moja pani dermatolog powiedziała, że jako retinol działa również przeciwzmarszczkowo i że jeśli go dobrze toleruję, to mogę go w tym celu stosować.
Tretynoina też początkowo była tylko ma trądzik stosowana, dopiero po jakiś czasie zaaprobowano stosowanie przeciwstarzeniowe.
zjs65481
RoyalBaby

Post autor: zjs65481 »

Retinoid, nie retinol, autokorekta wie lepiej :)
pitupitu
LouiBag

Post autor: pitupitu »

Raz dostalam recepte na izotziaje od mojej dermatolog i nie dalam rady uzywac tego na twarz, strasznie podraznia, zuzylam na plecy. Wiecej nie kupilam. Jest mnostwo lepszych retinoidow.
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Mały update z mojej strony. Davercin i izotziaja w żelu niestety tak podrażniały mi twarz, że odstawiłam je i poszłam z powrotem do lekarza. Mam teraz adapalen w kremie i skóra już tak nie krzyczy ;)
Najprawdopodobniej podrażniły mnie nawet nie składniki aktywne, co ta chora ilość alkoholu w obu żelach. Czułam się tak jakbym nacierała się spirytusem i tylko zinalfat w miarę łagodził sytuację :/
Ojejuu
Migocząca Świeczka

Post autor: Ojejuu »

Izotziaja średnio działała.
Skończyłam na epiduo i działało najlepiej ❤️