Izotziaja
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Testtesttest111
- Koczkodan
Izotziaja
Cześć, czy któraś z Was używała izotretynoinę w żelu ma skórę ?Jak wrażenia? Czy oprócz typowego działania na trądzik udało się jej podziałać w temacie anty-aging?
Hej, ja nie izot. ale adapalen, który też w teorii jest tylko (póki co) na trądzik, ale moja pani dermatolog powiedziała, że jako retinol działa również przeciwzmarszczkowo i że jeśli go dobrze toleruję, to mogę go w tym celu stosować.
Tretynoina też początkowo była tylko ma trądzik stosowana, dopiero po jakiś czasie zaaprobowano stosowanie przeciwstarzeniowe.
Tretynoina też początkowo była tylko ma trądzik stosowana, dopiero po jakiś czasie zaaprobowano stosowanie przeciwstarzeniowe.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Mały update z mojej strony. Davercin i izotziaja w żelu niestety tak podrażniały mi twarz, że odstawiłam je i poszłam z powrotem do lekarza. Mam teraz adapalen w kremie i skóra już tak nie krzyczy ;)
Najprawdopodobniej podrażniły mnie nawet nie składniki aktywne, co ta chora ilość alkoholu w obu żelach. Czułam się tak jakbym nacierała się spirytusem i tylko zinalfat w miarę łagodził sytuację
Najprawdopodobniej podrażniły mnie nawet nie składniki aktywne, co ta chora ilość alkoholu w obu żelach. Czułam się tak jakbym nacierała się spirytusem i tylko zinalfat w miarę łagodził sytuację