Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Uxxxa
Gacie z oceanu

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Uxxxa »

joalla pisze: śr kwie 09, 2025 11:03 am Nie no, była bardzo ładna, myślę, że na żywo robiła jeszcze większe wrażenie. Typ urody dość banalny, ale uroczy, bez wątpienia była ponadprzeciętnie atrakcyjna, z tym, że to nie ma większego znaczenia dla sprawy. Niektóre komentarze pod podcastem Herring głoszą, iż jej uroda może wpływać na to, że ktoś chciał ją porwać lub zgwałcić- jest to myślenie naiwne, wielokrotnie udowodnione było, że wygląd ofiary nie ma większego wpływu na bycie ofiarą gw**t czy porwania, nie ma na to wpływu również jej ubiór, jedynie chory umysł sprawcy. Jeśli już, łatwiejszym celem są kobiety poruszające się samotnie, taką z mężczyzną u boku raczej mało który zwyrol się zainteresuje, bo byłaby zbyt trudna do złapania.
Przychylam się do myśli, jaką wyrażałam w poprzednich komentarzach: za mocno zabalowali, wzięli doprawionego fentanylem papierosa, stracili przytomność, w konwulsjach Dawid uderzył się w głowę, zaś Ola umierając, wbijała paznokcie w ciało, może obiła się o jakieś kamienie czy ławki, uwolnił się kał lub krew, a złamania i wkłucia ma od prób ratowania przez służby (złamanie od sztucznego oddychania, wkłucia od podania odtrutki na fentanyl, ponieważ podaje się ją właśnie dożylnie, natychmiastowo po zauważeniu osoby nie radzącej sobie z jego wpływem, można to zobaczyć w różnych programach dokumentalnych dotyczących pomocy osobom uzależnionym od wspomnianego środka).

Co do odtrutki to nie wiem jaki preparat podaje się dożylnie, ale na YT widziałam a'la wywiad z uzależnionymi ze stanów i mówili, że mają takie odtrutki nawet przy sobie, a jest to podanie donosowe - Narcan. Więc jest wiele form, niekoniecznie ślady były przez dożylną odtrutkę.
Link do filmu: https://youtu.be/XCjp1Wixzi4?si=xkpmOaqEfLWGkqjx
Czas: 14:35
KimberlyCordial
RoyalBaby

Post autor: KimberlyCordial »

Uxxxa pisze: ndz kwie 13, 2025 12:59 am Co do odtrutki to nie wiem jaki preparat podaje się dożylnie, ale na YT widziałam a'la wywiad z uzależnionymi ze stanów i mówili, że mają takie odtrutki nawet przy sobie, a jest to podanie donosowe - Narcan. Więc jest wiele form, niekoniecznie ślady były przez dożylną odtrutkę.
Link do filmu: https://youtu.be/XCjp1Wixzi4?si=xkpmOaqEfLWGkqjx
Czas: 14:35
Nalokson/narcan podaje się również dożylnie. Natomiast generalnie podczas reanimacji podaje się ludziom z zatrzymaniem krążenia dożylnie adrenalinę, często wielokrotnie. Tak że generalnie ślady nakłuć po reanimacji są wręcz czymś, czego należałoby się spodziewać (choć oczywiście nie wiemy, jak to dokładnie u Oli wyglądało).
bezcialo
RoyalBaby

Post autor: bezcialo »

Przesłuchałam podcast OH i to jest takie dno, że aż brakło mi słów 🤦🏼‍♀️ Rozumiem, że zrozpaczona rodzina dziewczyny nie może poradzić sobie z jej śmiercią i przez to wymyślają kolejne teorie (bo może łatwiej jest im winić kogoś innego niż przyznać, że własne dziecko mogło postąpić nierozsądnie) ale że Śledź te teorie wykorzystuje żeby sobie nabić wyświetlenia jest dla mnie karygodne. Jedyną trzeźwo myślącą osobą w tej historii jest ten detektyw z Miami, któremu w tym podcaście mam wrażenie najbardziej się dostaje, czy on w ogóle jest świadomy że był nagrywany podczas tej rozmowy telefonicznej i że to nagranie zostało upublikowane?
qazwsx91
RóżowePolo

Post autor: qazwsx91 »

Ktoś coś więcej wie ?
Migmig123
LemonkowaCola

Post autor: Migmig123 »

Tak między bogiem a prawdą zdjęcie z blantem widzę tylko u znajomych na fb czy ig którzy są na co dzień zaznajomieni z używkami i wcale się z tym nie kryją… OH trochę odleciała z tą idealizacją i pięknością…a może na temat warto spojrzeć ze strony że skoro pracowała przy nsrkotyksch to znała nie tylko te straszne efekty uboczne ale też dawkowanie i czas działania?
pinealbody11
Modna

Post autor: pinealbody11 »

KimberlyCordial pisze: ndz kwie 13, 2025 10:21 am Nalokson/narcan podaje się również dożylnie. Natomiast generalnie podczas reanimacji podaje się ludziom z zatrzymaniem krążenia dożylnie adrenalinę, często wielokrotnie. Tak że generalnie ślady nakłuć po reanimacji są wręcz czymś, czego należałoby się spodziewać (choć oczywiście nie wiemy, jak to dokładnie u Oli wyglądało).
ale nie robi się miliona wkluc na całym ciele(jak to było przedstawione),przeważnie są to max 3 wkłucia,wystarczy jedno drożne
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

pinealbody11 pisze: pt kwie 18, 2025 8:28 pm ale nie robi się miliona wkluc na całym ciele(jak to było przedstawione),przeważnie są to max 3 wkłucia,wystarczy jedno drożne
Biorąc pod uwagę skłonność Olgi do przesady, możliwe że dla efektu podała ilość wkłuć większą, niż rzeczywista. Trudno ten podcast traktować poważnie, jest zbyt jednostronny. Może ktoś bardziej obiektywny zajmie się tą sprawą i rzetelnie opisze również obrażenia na zdjęciach.
sobi27
Channelka

Post autor: sobi27 »

W artykule Onetu, sporządzonym na podstawie akt i po rozmowie z mężem Oli i jej najbliższymi, jest wzmianka o tym, że Dawid sam przyznał, że spalili parę skrętów podczas podróży poślubnej, a sama Ola miała napisać do znajomych, że na Bahamach "miejscowi poczęstowali ich kokainą'". Osobiście nie wierzę, że spożyli coś pod przymusem - była godzina 11-12, gdy się wymeldowali, samolot mieli o 21. Wystarczyło, żeby sobie spalić pożegnalnego skręta. Dostali zatruty fentanylem towar i stało się co się stało. Jedyne pytanie brzmi co się z nimi działo między 12 a 20 - w Miami, gdzie jest pełno kamer, ciężko uwierzyć, że nic ich nie uchwyciło. Ale niestety wystarczy spojrzeć na polskie sprawy, żeby wyciągnąć wniosek, że takie postępowanie policji w USA, to nic nadzwyczajnego i niekoniecznie kryje się za tym jakiś wielki spisek albo porwanie przez Libańczyka xD
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

sobi27 pisze: sob kwie 19, 2025 9:12 am W artykule Onetu, sporządzonym na podstawie akt i po rozmowie z mężem Oli i jej najbliższymi, jest wzmianka o tym, że Dawid sam przyznał, że spalili parę skrętów podczas podróży poślubnej, a sama Ola miała napisać do znajomych, że na Bahamach "miejscowi poczęstowali ich kokainą'". Osobiście nie wierzę, że spożyli coś pod przymusem - była godzina 11-12, gdy się wymeldowali, samolot mieli o 21. Wystarczyło, żeby sobie spalić pożegnalnego skręta. Dostali zatruty fentanylem towar i stało się co się stało. Jedyne pytanie brzmi co się z nimi działo między 12 a 20 - w Miami, gdzie jest pełno kamer, ciężko uwierzyć, że nic ich nie uchwyciło. Ale niestety wystarczy spojrzeć na polskie sprawy, żeby wyciągnąć wniosek, że takie postępowanie policji w USA, to nic nadzwyczajnego i niekoniecznie kryje się za tym jakiś wielki spisek albo porwanie przez Libańczyka xD
Może w czasie "okienka" po prostu byli z kimś lub gdzieś zamulili. Jeśli opis stanu ciała Oli był prawdziwy, to może nawet ktoś ich skrzywidził. Jedno drugiego nie wyklucza. Tzn. samodzielne ćpanie i ingerencja kogoś obcego. Szkoda dziewczyny. Matka szuka prawdy i sprawiedliwości i pewnie szybko się nie pogodzi z tym, co się stało.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

sobi27 pisze: sob kwie 19, 2025 9:12 am W artykule Onetu, sporządzonym na podstawie akt i po rozmowie z mężem Oli i jej najbliższymi, jest wzmianka o tym, że Dawid sam przyznał, że spalili parę skrętów podczas podróży poślubnej, a sama Ola miała napisać do znajomych, że na Bahamach "miejscowi poczęstowali ich kokainą'". Osobiście nie wierzę, że spożyli coś pod przymusem - była godzina 11-12, gdy się wymeldowali, samolot mieli o 21. Wystarczyło, żeby sobie spalić pożegnalnego skręta. Dostali zatruty fentanylem towar i stało się co się stało. Jedyne pytanie brzmi co się z nimi działo między 12 a 20 - w Miami, gdzie jest pełno kamer, ciężko uwierzyć, że nic ich nie uchwyciło. Ale niestety wystarczy spojrzeć na polskie sprawy, żeby wyciągnąć wniosek, że takie postępowanie policji w USA, to nic nadzwyczajnego i niekoniecznie kryje się za tym jakiś wielki spisek albo porwanie przez Libańczyka xD
Podlinkujesz ten artykuł?
sobi27
Channelka

Rzeka.chaosu pisze: sob kwie 19, 2025 10:13 am Może w czasie "okienka" po prostu byli z kimś lub gdzieś zamulili. Jeśli opis stanu ciała Oli był prawdziwy, to może nawet ktoś ich skrzywidził. Jedno drugiego nie wyklucza. Tzn. samodzielne ćpanie i ingerencja kogoś obcego. Szkoda dziewczyny. Matka szuka prawdy i sprawiedliwości i pewnie szybko się nie pogodzi z tym, co się stało.
Jasne, że tak. Nie można wykluczyć, że ktoś im zrobił krzywdę. Sprawa powinna zostać zbadana, ale niestety realia są takie, że jak sami podjęli jakieś ryzyko, to wszystkie następstwa będą przez służby bagatelizowane... Przykre, że tak jest, bo faktycznie mogło dojść do przestępstwa, ale taka jest rzeczywistość
sobi27
Channelka

rockshoot pisze: sob kwie 19, 2025 11:32 am Podlinkujesz ten artykuł?
Są dwa, niestety płatne:

1. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... li/v5e91hj

2. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ny/5v6qwhg
ewatwa79
ŻonaWitolda

Post autor: ewatwa79 »

kasiunia777 pisze: sob kwie 05, 2025 12:03 am Ta sprawa to zagmatwana zagadka. Myślę że niewygodne fakty ukryte jak w przypadku Iwony. Dopiero po latach przyjęto oficjalna narrację tego co było już przypuszczane wcześniej.. Instagram Oli powinien dać dużo wskazówek. Mieli ze soba telefony przecież cały czas. Dlaczego tak mało wiadomo o Dawidzie? O tym jak się czuję itd? Mam wrażenie że wycofał się z tego wszystkiego i milczy. Nie zależy mu na rozwiązaniu zagadki? Na jego miejscu zależałoby mi tylko na tym. Rozumiem że ma problemy neurologiczne, ale chyba jest świadomy tego wszystkiego.

Jakie wskazówki ma dać jej Instagram?
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

myślę, że to wszystko wyjaśnia.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Właśnie też myślę, że mogli chcieć spalić ostatniego blanta przed wylotem, dlaczego tylko obydwoje mają wykryte różne substancje we krwi? To mi się właśnie nie zgadza, powinni mieć wykryte to samo.
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

laura_bunko pisze: ndz kwie 20, 2025 10:54 am Właśnie też myślę, że mogli chcieć spalić ostatniego blanta przed wylotem, dlaczego tylko obydwoje mają wykryte różne substancje we krwi? To mi się właśnie nie zgadza, powinni mieć wykryte to samo.
A dlaczego? Przecież nie byli jednym ciałem, że koniecznie musieli mieć wykryte to samo. Nie musieli brać tego samego. Blant blantem, ale wcześniej na Bahamach miejscowi częstowali ich grubszymi narkotykami (tak zeznał znajomy, bo mu się Ola chwaliła). Gdzie jest powiedziane, że brali dokładnie to samo? Te substancje utrzymują się też u każdego inaczej, u jednych dłużej, u innych krócej.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

joalla pisze: sob kwie 19, 2025 7:42 pm Wersja za free:
https://archive.ph/2025.04.02-155609/ht ... li/v5e91hj
Artykuł kończy się na 8 punkcie. Masz może dalsza część?
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

lola!!! pisze: ndz kwie 20, 2025 12:39 pm Artykuł kończy się na 8 punkcie. Masz może dalsza część?
Na telefonie mi też ucina. Ale na komputerze jest w całości.
pumba56
SushiRoll

Post autor: pumba56 »

joalla pisze: sob kwie 19, 2025 7:42 pm Wersja za free:
https://archive.ph/2025.04.02-155609/ht ... li/v5e91hj
Ja to widzę tak:
Dawid wypalił przed hotelem nie ostatniego papierosa, a ostatniego blanta, który był zanieczyszczony do tego stopnia, że urwał mu się film.
Może wygadywał jakieś głupoty, żeby nie wracać tylko iść dalej w tango... więc poszli, ona też sobie coś zarzuciła po drodze, a że on już nie kontaktował to nie kontrolował sytuacji, to faktycznie gdzieś po drodze ktoś ich zaatakował.
ZilberSchlag
Srebrna Kropeczka

Post autor: ZilberSchlag »

BlueLace pisze: ndz kwie 20, 2025 2:14 pm Na telefonie mi też ucina. Ale na komputerze jest w całości.
Jak ktoś nie ma jak przeczytać na kompie, odkryłam właśnie sposób jak przeczytać na telefonie z Androidem. Otworzyć w Chrome, trzy kropki na górze po prawej, zaznaczyć opcję "wersja na komputer", dać gdzieś na tekst i "zaznacz wszystko", skopiować do jakiegoś notatnika i jesteś hacker girl B)
alicjas94
RoyalBaby

Post autor: alicjas94 »

wiecie, ja znałam Olę od podstawówki, owszem lubiła używki odkąd pamiętam, kiedy ja próbowałam pierwszych papierosów, ona już systematycznie paliła blanty, jednakże sprawa z ciałem jest szokująca
Migmig123
LemonkowaCola

Post autor: Migmig123 »

alicjas94 pisze: pn kwie 21, 2025 3:27 am wiecie, ja znałam Olę od podstawówki, owszem lubiła używki odkąd pamiętam, kiedy ja próbowałam pierwszych papierosów, ona już systematycznie paliła blanty, jednakże sprawa z ciałem jest szokująca
Czyli znajomi gdzieś tam dobrze pisali że oni oboje lubili się tak bawić
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

Ciekawa jest ta wybiórcza pamięć tego kolesia.. On wie dużo więcej niż mówi. Może ma do siebie jakieś pretensje ,że pokierowali tym wszystkim tak a nie inaczej i stało się coś takiego i chce o tym zapomnieć?
Shivalith
Drama Maker

Post autor: Shivalith »

pumba56 pisze: ndz kwie 20, 2025 4:51 pm Ja to widzę tak:
Dawid wypalił przed hotelem nie ostatniego papierosa, a ostatniego blanta, który był zanieczyszczony do tego stopnia, że urwał mu się film.
Może wygadywał jakieś głupoty, żeby nie wracać tylko iść dalej w tango... więc poszli, ona też sobie coś zarzuciła po drodze, a że on już nie kontaktował to nie kontrolował sytuacji, to faktycznie gdzieś po drodze ktoś ich zaatakował.
Gdyby tak było, że on zaczął palić, a ona zauważyła że coś jest nie tak, że to nie zwykły blant - przecież by zareagowała, a nie brnęła w to dalej! Tymbardziej, że mieli lot po południu. Chyba, że palili razem i oboje odcięło świadomość i dalej gdzieś poszli. Nawet jeśli sami się nacpali i poszli gdzieś na nieświadomce, to po drodze stało się coś złego. Gdzie są nagrania z kamer, jak np. po prostu chodzą po mieście?
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~