Start
Mój profil

Młodofilia - relacja intymna z wyraźnie młodszą osobą

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Rekin_Bezrobocia
Siatkarka

Młodofilia - relacja intymna z wyraźnie młodszą osobą

Post autor: Rekin_Bezrobocia »

Cześć!
Wasza dyskusja tutaj została przeze mnie wykorzystana w odcinku o młodofilii.
Przytaczam Wasze wypowiedzi, podając źródło.

Forum jest publiczne, dlatego uznałem, że mogę to zrobić. Przepraszam, jeśli kogoś tym skrzywdziłem.

Młodofilia, czyli relacja intymna/romantyczna/romans z wyraźnie młodszą osobą.
Jaka różnica wieku jest dopuszczalna? Czy „wychowywanie sobie partnerki” to coś złego?
Czy młodofilia to coś złego?
Czy to, co legalne, może być krytykowane? Czy powinniśmy komentować wybory dorosłych osób?
Czy Twoje dziecko lub przyjaciółka może być ofiarą młodofila?
Czy Izabela Łęcka i Jagna (z polskich szkolnych lektur) są złe?

Opowiadam o różnicach w wieku w relacjach damsko – męskich. O ich możliwych skutkach i przyczynach.

Parafilia to zaburzenie preferencji seksualnych (dawniej: „dewiacja seksualna”, „zboczenie seksualne”, „perwersja seksualna”) – rodzaj zaburzenia na tle seksualnym, w którym wystąpienie podniecenia seksualnego i pełnej satysfakcji seksualnej uzależnione jest od pojawienia się specyficznych obiektów (w tym osób), rytuałów czy sytuacji, niebędących częścią normatywnej stymulacji.

Wstęp 00:00 – 00:47
Spis treści 00:48 – 01:42

I Podział na zaburzenia 01:43 – 03:11
II Grooming 03:12 - 12:42
III Elebofilia 12:43 – 13:51
IV Mężczyzni wolą młodsze, kobiety wolą starszych? 13:52 – 19:36
V Młodofilia 19:37 – 28:06
VI Zasada „Połowa Twojego wieku + 7” 28:07 – 32:03
VII Ćwiczenie: sprawdź, czy Twój partner „nie jest za stary” 32:04 – 34:39
VIII Przykłady młodofilii – związki znane publicznie 34:40 – 37:03
IX Czy młodofilia to coś złego? 37:04 – 50:11
X Hipogamia 50:12 – 51:36
XI Gerontofilia 51:37 – 52:00
XII Anglojęzyczne obraźliwe sformułowania 52:01 – 55:47

Zakończenie 55:48 – 57:55

Specjalnie założyłem konto, żeby film wrzucić tutaj.
Zachęcam do komentowania pod filmikiem.

https://www.youtube.com/watch?v=6y09EFeQ7mA

Dziękuję i pozdrawiam.
Rekin Bezrobocia podcast PL
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Znam zjawisko. Faceci po 30 w kryzysie wieku średniego szukają sobie kobiet do 25 roku życia, bo reszta to be.
Awatar użytkownika
Ava Adore
TrampekLV

Post autor: Ava Adore »

Mam to gdzieś szczerze. Jeśli dziewczyna jest w wieku legalnym to mnie nic do tego.
Niestety mam wrażenie, że największy ból tyłka o takie sytuacje mają starsze kobiety, przez które zazdrość przemawia :') mówię to jako prawie 34-latka
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

Ava Adore pisze: ndz lut 02, 2025 9:32 am Mam to gdzieś szczerze. Jeśli dziewczyna jest w wieku legalnym to mnie nic do tego.
Niestety mam wrażenie, że największy ból tyłka o takie sytuacje mają starsze kobiety, przez które zazdrość przemawia :') mówię to jako prawie 34-latka
Też mam to gdzieś, jeżeli to nie pedofilia i para jest szczęśliwa to nic mi do tego. Nie rozumiem takiego oceniania związków innych ludzi, nie obchodzi mnie to, że Mietek ma 20 lat młodsza żonę lub Halina 10 lat młodszego męża, nie ma to żadnego wpływu na moje życie.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Myślę podobnie - nic mi do tego. Tak z życia to myślę, że największy problem mają z tym tatusiowie młodych dziewczyn. :) Przynajmniej tak było u moich koleżanek (zakazy spotykania, a były pełnoletnie, szlabany, itp.).
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Juliaturczyniak pisze: sob lut 01, 2025 8:39 pm Znam zjawisko. Faceci po 30 w kryzysie wieku średniego szukają sobie kobiet do 25 roku życia, bo reszta to be.
W sensie nawet 5-6 lat różnicy w takim wieku to już "młodofilia"? XD
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Limonene pisze: ndz kwie 06, 2025 8:35 am W sensie nawet 5-6 lat różnicy w takim wieku to już "młodofilia"? XD
Ja ogólnie rozumiem o co chodzi, bo widziałam to u wielu znajomych i u siebie. Jest taki wiek, że facetowi, który żyje normalnie, pracuje, ma nawet mini hobby jest bardzo łatwo zaimponować dziewczynie, która dopiero rozpoczyna dorosłe życie, wyszła z domu rodzinnego itp. Potem taka dziewczyna dojrzewa i facet jeśli się nie rozwinie lub nie stara ma jej już niewiele do zaoferowania. Jak sobie przypomnę z czym kiedyś ludzie do mnie podbijali. No... wystarczyło mi, że koleś bywał na koncertach, które mnie interesowały i już było zaiteresowanie. Tacy faceci czuli się pewni siebie, bo mieli większe doświadczenie życiowe. Jak miałam już te 25 lat to byli dla mnie dziecinni, niedojrzali (nie rozwinęli się). To co kiedyś mogło mi zaimponować po paru latach było dla mnie oznaką życia-wegetacji i szukania tylko taniej dopaminki. Nie mogłam pojąć jak gość może wydawać x kasy na rzeczy, z których nie korzysta i nie odłożyć na mieszkanie czy auto.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

To jest obrzydliwe że dorosły facet interesuje się małolatami które ledwo co osiągnęły wiek zgody. Jeszcze dziwniejsze jest to że uważacie że to nic złego. Bo to jest chore i nienormalne.
Limonene
RealDiamond

odpalskreta pisze: czw maja 29, 2025 4:03 pm To jest obrzydliwe że dorosły facet interesuje się małolatami które ledwo co osiągnęły wiek zgody. Jeszcze dziwniejsze jest to że uważacie że to nic złego. Bo to jest chore i nienormalne.
25 lat to nie jest ledwo wiek zgody
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

Limonene pisze: śr cze 04, 2025 8:37 pm 25 lat to nie jest ledwo wiek zgody
Ja nie mówię tutaj o dorosłej kobiecie, tylko o młodych dziewczyn które ulegają manipulacji dorosłych facetów z zaburzeniami
Limonene
RealDiamond

odpalskreta pisze: wt cze 10, 2025 9:21 am Ja nie mówię tutaj o dorosłej kobiecie, tylko o młodych dziewczyn które ulegają manipulacji dorosłych facetów z zaburzeniami
Ale krytykujesz, że "nie widzicie nic w tym złego", co uznałam też za przytyk do mnie, a ja pisałam że nie widzę nic złego w różnicy wieku 5/6 lat kiedy facet ma 30. Raczej nikt tutaj nie broni groomingu