A czemu jej nie wzieli na wariograf? Tak dla swietego spokoju? Z tego co wiem, to wariograf nie daje 100% gwarancji, ale zazwyczaj jest przydatny. W przypadku Chrisa nie bylo watpliwosci. A jej ewentualna odmowa na takie badanie też bylaby wymowna.Ciągle się łudzę, że jednak śledczy dowiedzieli się o tej kobiecie czegoś, co pozwoliło im podjąć taką decyzję. Bo jeśli to było postępowanie typu ,"przyznał się to się przyznał, na ch..j drążyć temat", to mnie to przeraża ,- laska jest niebezpieczna zwyczajnie, nawet jeśli to było "tylko" knucie w celu wywołania poronienia.
Rodzina Watts
Moderator: verysweetcherry-
Krzysiek90
- Koczkodan
Re: Rodzina Watts
przepraszam, ze dodaje post pod postem, ale tamtego juz nie mozna edytowac (chyba czas uplynal)
Pewnie dlatego, że on się szybko przyznał i nie było po co jej cisnąć. No i szczerze ja bym w życiu się nie zgodziła na wariograf, nawet jakbym była niewinna. To jest zawsze dobrowolne, a adwokaci odradzają - może wyjść coś kontrowersyjnego.Krzysiek90 pisze: ↑czw lut 06, 2025 6:45 pm A czemu jej nie wzieli na wariograf? Tak dla swietego spokoju? Z tego co wiem, to wariograf nie daje 100% gwarancji, ale zazwyczaj jest przydatny. W przypadku Chrisa nie bylo watpliwosci. A jej ewentualna odmowa na takie badanie też bylaby wymowna.
Tam jest jeszcze dziwna sprawa z prokuratorem oskarżającym w sprawie. W sieci wisi podcast, wydaje mi się, że jego żony, w którym on się wypowiada o sprawie Wattsow. Zaczął bredzić, jak to pamięta długie, jasne włosy tych dziewuszek, podczas gdy na każdym filmie widać i też ludzie zwracają na to uwagę, że tym dzieciom nie za bardzo rosły włosy, to zwracało właśnie uwagę ludzi, którzy przy okazji sugerowali, że Shannan ma zastępczy syndrom Munchausena (kolejny długi wątek). Dziwne, że w takiej sprawie by coś pomylił. Plus opowiada, jak to pojechał do rodziców Shannan porozmawiać o karze śnierci. Wcześniej to było tak pokazywane, jakby rodzina sama uznała, że są chrześcijanami i nie chcą egzekucji. A on w tym wywiadzie mówi, że ich przekonywał, tłumaczył, jak to działa w Colorado. Wyszło na to, że ich przekonał, że lepiej i szybciej będzie zaoferować Chrisowi deal i zamknąć sprawę. Każdy urzędnik jest obowiązany dbać o efektywność kosztową, więc wiadomo, że prokuratura powinna co do zasady unikać procesu, ale tutaj bardzo mocno to pocisnął. Pytanie dlaczego.
Kolejna rzecz - odniósł się do sprawy Nichol i powiedział coś takiego, że ludzie piszą do prokuratury i chcą wznowić śledztwo, a on apeluje, żeby sobie dali spokój, bo nic nie wskórają... Dziwne. Jak może zakładać, że na pewno nie usłyszy niczego, co zmieni obraz sytuacji?
Oczywiście jakieś juciubowe analizy, w których ludzie widzą postać Nichol w rozpikselowanym nagraniu, są o kant dupy rozbić, ale przecież ktoś może mieć ważne informacje. Mam nadzieję, że gość wie na temat tej laski coś, co nie wyciekło do mediow i dlatego tak mówi.
-
Sylwka 1995a
- RoyalBaby
No właśnie ten jej telefon do kliniki w sprawie informacji nt. Oxy i ciąży. Kurcze już nie pamiętam gdzie o tym słuchałam, być może na kanale Behind criminal minds. Skoro interesujesz się tą sprawą to może znasz, jeśli nie to chyba 6 odcinków jest na tym kanale o sprawie Wattsow, w tym jeden poświęcony prokuratorowi Rourke, z komentarzem do podcastu jego żony i nie tylko. Lubię też kanał Annie Elise. A kanału świat zbrodni nie znam, muszę nadrobić z ciekawości.Losowa pisze: ↑czw lut 06, 2025 5:31 pm Ciągle się łudzę, że jednak śledczy dowiedzieli się o tej kobiecie czegoś, co pozwoliło im podjąć taką decyzję. Bo jeśli to było postępowanie typu ,"przyznał się to się przyznał, na ch..j drążyć temat", to mnie to przeraża ,- laska jest niebezpieczna zwyczajnie, nawet jeśli to było "tylko" knucie w celu wywołania poronienia.
W ogóle niedawno się zorientowałam, że 3 miesiące temu się pojawiła się seria 4 odcinków podcastu Świat zbrodni na temat tej sprawy. Mam wrażenie, że autorka dużo wniosków przeczytała na kafeterii i discordach, ale pozbierała dużo informacji, wzięła też pod uwagę część "spiskowych" teorii. Aż mi się szkoda zrobiło, bo tyle się naczytałam o tym zwyrolu, że sama bym coś mogła nagrać, ale teraz już nie ma sensu.
No, ale tak - 6 lat po zbrodni nadal powstają materiały, bo to jest po prostu nie do objęcia rozumem, że koleś wpadł na taki okrutny, ale przede wszystkim idiotyczny pomysł. To mu nie mogło ujść na sucho,, gdyby obejrzał chociaż jeden serial kryminalny, to by o tym wiedział.
Czemu mówisz że nie ma sensu już nagrywać kolejnych podcastów na ten temat? Zobaczysz jeszcze nie jeden powstanie, jak czujesz że możesz coś nowego dodać od siebie to nagrywaj śmiało. Trzymam kciuki
-
Krzysiek90
- Koczkodan
Mysle, ze ja bym sie zgodzil, kiedys to nawet myslalem prywatnie sobie zrobic takie badanie, aby sprawdzic, jak to wyglada w praktyce, bo interesuje mnie ta tematykaPewnie dlatego, że on się szybko przyznał i nie było po co jej cisnąć. No i szczerze ja bym w życiu się nie zgodziła na wariograf, nawet jakbym była niewinna. To jest zawsze dobrowolne, a adwokaci odradzają - może wyjść coś kontrowersyjnego.
A chyba w takich sprawach mozna ustalic, ze np. bedzie tylko jedno glowne pytanie (np. "Czy wiedzialas o planach Chrisa Wattsa dotyczacych zabojstwa zony + dzieci"), a badanie nie bedzie dotyczyc innych obszarow zycia itd.
rzeczywiscie dziwne...Tam jest jeszcze dziwna sprawa z prokuratorem oskarżającym w sprawie. W sieci wisi podcast, wydaje mi się, że jego żony, w którym on się wypowiada o sprawie Wattsow. Zaczął bredzić, jak to pamięta długie, jasne włosy tych dziewuszek, podczas gdy na każdym filmie widać i też ludzie zwracają na to uwagę, że tym dzieciom nie za bardzo rosły włosy, to zwracało właśnie uwagę ludzi, którzy przy okazji sugerowali, że Shannan ma zastępczy syndrom Munchausena (kolejny długi wątek). Dziwne, że w takiej sprawie by coś pomylił.
Plus opowiada, jak to pojechał do rodziców Shannan porozmawiać o karze śnierci. Wcześniej to było tak pokazywane, jakby rodzina sama uznała, że są chrześcijanami i nie chcą egzekucji.
Tak, dokladnie. Oni mowili, ze nie chca decydowac, czy komus nalezy sie zycie czy nie i nie chcą byc jak Watts, ktory o tym zdecydowal.
Kolejna rzecz - odniósł się do sprawy Nichol i powiedział coś takiego, że ludzie piszą do prokuratury i chcą wznowić śledztwo, a on apeluje, żeby sobie dali spokój, bo nic nie wskórają... Dziwne. Jak może zakładać, że na pewno nie usłyszy niczego, co zmieni obraz sytuacji?
To troche wyglada tak, jakby chcial, by ta sprawa zostala juz zapomniana itd. Bo moze obawia sie, on wiele osob w tej sprawie (w tym on) nie dopilnowalo istotnych kwestii, przez co moga miec klopoty w przyszlosci.
Lubię też kanał Annie Elise
Czy ta autorka podcastow jest wiarygodna i rzetelna? Bo nie znam jej, a w sumie moze zacznę jej sluchac czesciej
Czemu mówisz że nie ma sensu już nagrywać kolejnych podcastów na ten temat? Zobaczysz jeszcze nie jeden powstanie, jak czujesz że możesz coś nowego dodać od siebie to nagrywaj śmiało. Trzymam kciuki![]()
Podpisuje się pod tym, co napisala Sylwka 1995a. Widac, ze wiesz sporo o tej sprawie i mozesz ją przedstawic kompleksowo i dokladnie.
A niestety na polskim yt ta sprawa zostala przedstawiona albo po łebkach albo juz dosc dawno (przez co nie ma aktualnych watkow)
Sylwka 1995a pisze: ↑ Czemu mówisz że nie ma sensu już nagrywać kolejnych podcastów na ten temat? Zobaczysz jeszcze nie jeden powstanie, jak czujesz że możesz coś nowego dodać od siebie to nagrywaj śmiało. Trzymam kciuki![]()
Dzięki, przemyślę. Nie chcę zostać regularną podcasterką, ale sprawa mnie zmroziła, spędziłam nad nią dużo czasu i pomyślałam, że może zmienię to w coś twórczego.Krzysiek90 pisze: ↑pn lut 10, 2025 11:09 am
Podpisuje się pod tym, co napisala Sylwka 1995a. Widac, ze wiesz sporo o tej sprawie i mozesz ją przedstawic kompleksowo i dokladnie.
A niestety na polskim yt ta sprawa zostala przedstawiona albo po łebkach albo juz dosc dawno (przez co nie ma aktualnych watkow)
Zresztą nie mnie jednej nie daje spokoju ta tragedia - gość nie dający wcześniej żadnych znaków przemocy gołymi rękami zabił malutkie dzieci, nawet policjanci wrócili do więzienia, żeby jeszcze raz z nim pogadać. A przecież widzieli już niejedno.
Dziwi mnie też to, że on nie przeszedł porządnej ewaluacji psychiatrycznej. Nie bronię go, bo może jest po prostu zły, ale myślę, że dobrze by było wiedzieć, czy nie ma jakichś aberracji w budowie/funkcjonowaniu mózgu. Chyba że przeszedł i to przeoczyłam.
-
Sylwka 1995a
- RoyalBaby
Nie przeszedł jak dotąd żadnej ewaluacji psychiatrycznej. Może gdyby odbył się proces w tej sprawie to byłby badany. Wielka szkoda, że nie było procesu i prokurator zawzieLosowa pisze: ↑pn lut 10, 2025 5:33 pm
Zresztą nie mnie jednej nie daje spokoju ta tragedia - gość nie dający wcześniej żadnych znaków przemocy gołymi rękami zabił malutkie dzieci, nawet policjanci wrócili do więzienia, żeby jeszcze raz z nim pogadać. A przecież widzieli już niejedno.
Dziwi mnie też to, że on nie przeszedł porządnej ewaluacji psychiatrycznej. Nie bronię go, bo może jest po prostu zły, ale myślę, że dobrze by było wiedzieć, czy nie ma jakichś aberracji w budowie/funkcjonowaniu mózgu. Chyba że przeszedł i to przeoczyłam.
-
Sylwka 1995a
- RoyalBaby
* zawzięcie dążył do zamknięcia sprawy.
-
Sylwka 1995a
- RoyalBaby
Ktoś na pewno straciłby stanowisko gdyby okazało się, że czegoś nie dopilnowanio, ta sprawa jest zbyt medialna.Krzysiek90 pisze: ↑pn lut 10, 2025 11:09 am
To troche wyglada tak, jakby chcial, by ta sprawa zostala juz zapomniana itd. Bo moze obawia sie, on wiele osob w tej sprawie (w tym on) nie dopilnowalo istotnych kwestii, przez co moga miec klopoty w przyszlosci.
Czy ta autorka podcastow jest wiarygodna i rzetelna? Bo nie znam jej, a w sumie moze zacznę jej sluchac czesciej![]()
Myślę że jest rzetelna, ale też nie jestem na bieżąco z ostatnimi publikacjami.
- berry blast
- Kciuk
Dorzucę od siebie troszkę victim blaming'u. Shannan miała okropną, nieznośną cechę robienia wszystkim zdjęć i wrzucania ich do sieci. Chris je śniadanie? cyk, wrzucamy do sieci. Chris jest na wakacjach? o to trzeba nagrać film i wrzucić do sieci. Chris ma zatwardzenie? można by zrobić live'a. Chris zgubił majtki? pora na Q&A. No dobra, to nie powód aby ją zabić i nie dlatego to zrobił, ale myślę że to też przelewało czarę goryczy co było widać po jego minie. Chłop był jak małpa w jej cyrku, że o córkach nie wspomnę - zwykły sharenting, to powinno być karalne.