Jak Wasze nastroje? Czy wygrał ten, kogo wygranej się spodziewaliscie? Jak patrzycie teraz na kolejne 4 lata pod rządami Trumpa? Na kogo same byście zaglosowaly?
I może najważniejsze na koniec - jak ta wygrana wpłynie na sytuację geopolityczna na świecie? Jak wpłynie na Polskę?
Wiem, że to nie miejsce na politykę, ale wątek uważam za na tyle ciekawy, że można i tutaj o tym pogadać.
Nastroje po wyborach 47 - ego prezydenta Stanow Zjednoczonych
Moderator: verysweetcherry
-
- KlasaBiznes
No slabe slabe. Myslalam, ze ludzie sa serio madrzejsi (zwlaszcza kobiety), ale jak widac zyje w bance. Czytalam analizy Milosza miedzy innymi i przez to bylam nastawiona bardzo optymistycznie. Niestety, prognozy i analizy sie nie sprawdzily u niego po raz kolejny. Zeby nie bylo - Biden byl bardzo slabym prezydentem aktywnie wspierajacym Izraelska inwazje. Jednak Kamala wydawala sie bardziej zrownowazonym wyborem, niz czubek Trump...
-
- MiamiBicz
1 - tak, stawiałem na wygraną Trumpa po tak fatalnej kampanii demokratów. Nie przypuszczałem jednak, że klęska będzie tak sromotna.Push pisze: ↑śr lis 06, 2024 9:56 pm Jak Wasze nastroje? Czy wygrał ten, kogo wygranej się spodziewaliscie? Jak patrzycie teraz na kolejne 4 lata pod rządami Trumpa? Na kogo same byście zaglosowaly?
I może najważniejsze na koniec - jak ta wygrana wpłynie na sytuację geopolityczna na świecie? Jak wpłynie na Polskę?
Wiem, że to nie miejsce na politykę, ale wątek uważam za na tyle ciekawy, że można i tutaj o tym pogadać.
2 - jak patrzę na kolejne 4 lata z nim - nie sądzę, żeby wiele się różniły od poprzedniej kadencji - może nawet będzie nieco ostrożniejszy, bo ma już większe doświadczenie
3 - jak wpłynie na syt. geopolityczną - wielka niewiadoma, ale wygrana Kamali też by nią była. Pewne trendy zaczęły się jeszcze za Obamy i one się nie zmienią, niezależnie od tego, kto mieszka w białym domu.
4 - jak wpłynie na Polskę - czekam niecierpliwie na powrót Pani Ambasador .